3936 дней назадАноним

Доброго дня! Допоможіть будь ласка розібратися у ситуації.А ситуація така-ми купили квартиру-новобудову у забудівника,з ним було укладено попередній договір купівлі-продажу оформлений на чоловіка,тех паспорт і право власності на чоловіка не робили.Забудівник будинок здав і все передав у ЖЕК,ЖЕК у свою чергу нараховував щомісячну плату.Тепер я переоформила з забудівником всі документи на себе,договір купілі-продажу,на основі якого я виготовила тех.паспорт,акт прийому-передачі квартири,свідоцтво на право власності,тобто тепер я стала власником квартири з 5 липня,тех паспорт виготовили 12 червня,акт прийому-передачі 13 червня.Будинок зданий в експлуатацію 2 роки назад,ЖЕК нараховував платіж 2 роки на чоловіка.Тепер я звернулася в ЖЕК і представила документи на квартиру,мене повідомили,що там є заборгованість,що ми 2 роки не оплачували,але ж чоловік не мав на неї юридично ніяких прав.Договір про надання послуг ЖЕКом я підписала 5 липня на своє ім"я.Скажіть будь ласка чи будемо я чи мій чоловік платити цю заборгованість і на основі чого? Дякую!

Іван Цебак

оспорте борг у суді, інашке жек вам не дасть жити готов допомогти 097 968 4667

Аноним (автор вопроса)

де гарантія,що ця справа виграшна?

Анастасия

В якому "вигляді" ЖЕД вимагає борг? Ви стали власником з моменту нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу квартири, тобто, як Ви вказуєте 5 липня цього року, у цей день уклали договір з ЖЕД про надання житлово - комунальних послуг, що і є початком Ваших із ЖЕД відносин, як споживача та виробника цих послуг. Запитайте в бухгалтерії ЖЕД на якій підставі вони "вішають" цей борг на Вас? Краще це зробити в письмовій формі (у двох примірниках), нехай вони нададуть Вам обґрунтовану відповідь, з якою Ви вже зможете звернутись за допомогою до юриста.

Аноним (автор вопроса)

вони говорять,що забудівник подав їм список всіх власників квартир коли здавав будинок,тому вони внесли чоловіка як власника,але ж документів на права власності і будь яких інших у нього на цю квартиру не було.Можна сказати,що квартира "висіла" в повітрі 2 роки без власника.Тільки був укладений попередній договір купівлі-продажу,коли так сталися обставини,що квартиру потрібно було записати на мене-забудівник переписав договір на мене і я зробила всі необхідні документи.Тепер я є власником.Прийшовши до них оформити будинкову книгу і приписати всіх членів сім"ї,паспортиска в компютер і говорить,що там борг на чоловіка.А я їй-але зараз власником є я,а не чоловік і на підставі чого вони вимагають оплатити цей борг?

Анастасия

Вимагайте письмового обгрунування вимог.

Аноним (автор вопроса)

Дякую-буду вимагати,а дальше що?

Анастасия

Усе буде залежати від того, яку відповідь вони Вам нададуть. Вимагати чогось в письмовій формі - це вже зовсім інша справа, ніж коли Вам просто кажуть про те що Ви повинні їм сплати.

Аноним (автор вопроса)

зрозуміло,дякую

Аноним (автор вопроса)

чи може ЖЕО не видати довідку про склад сім"ї коли за послуги є борг?

Анастасия

Ні, вони не мають права відмовити Вам у видачі цієї довідки, вимагайте, якщо потрібно, то в письмовій формі.

Аноним (автор вопроса)

вони говорять,що за послуги є борг і коли я оплачу 30% заборгованості тоді видадуть цю довідку

Аноним (автор вопроса)

і можна ще одне запитання-у мене є дитина інвалід,чи маю я право вимагати біля будинку місце для паркування машини і якщо так,тоді підкажіть до кого мені звернутися?

Анастасия

Дії працівників ЖЕКу незаконні. Пишіть заяву начальнику ЖЕКа з вимогою видати цю довідку, у них немає жодних законних підстав для відмови.

Аноним (автор вопроса)

і можна ще одне запитання-у мене є дитина інвалід,чи маю я право вимагати біля будинку місце для паркування машини і якщо так,тоді підкажіть до кого мені звернутися?

Аноним (автор вопроса)

підкажіть будь ласка,як правильно написати заяву у ЖЕО про перерахунок оплати за ЖЕО у зв"язку зі зміною власника квартири.дякую

Andrew

Така ж сама ситуація у мене, свідоцтва на право власності квартири відсутнє, будинок зданий і переданий на баланс ЖЕО. Договір дольової участі діє до кінця 2015р. Всю суму вартості квартири ще не сплачено. А рахунки ЖЕО носить і по телефону надзвонює з вимогою сплатити борг. Як правильно діяти?

Сплачувати у відповідності до умов договору

Andrew

Договір дольової участі виплатив повністю, одержав свідоцтво на право власності. ЖЕО вимагає оплатити борг за квартплату за період коли я ще не мав документів на право власності. Договору з ЖЕО не укладав. З моменту введення в експлуатацію будинку у вересні 2014р. до сьогодні нараховано заборгованість. Чи дійсно є підстави у ЖЕО виставляти рахунки мені як власнику квартири?(Якщо власником став 28.12.2015р) Я так розумію що рахунки формувалися на підставі даних які передав забудовник взятих з договору про дольову участь. У квартирі не завершено ремонт, ніхто там не жив до 08.01.2016р. Дякую за допомогу.

При написании ответа используется разметка Markdown.