3929 дней назадИрина

Здравствуйте! После развода суд постановил мужу выплачивать определенную сумму денег на ребенка, (280 грн) год он их платил, но теперь платит только половину постановленной суммы, (150 грн) и то не каждый месяц, и говорит что больше, чем эту сумму он платить не будет, и за месяцы, которые не выплачивал, тоже алиментов не будет, так как у него нет денег. Куда обращаться для взыскания всей суммы? Мы живем в разных городах.

Вам нужно подать заявление гос. исполнителю о предоставлении справки о расчете задолженности по выплате алиментов (какая сейчас сумма долга).

Стаття 195. Визначення заборгованості за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу)

 1. Заборгованість за аліментами,  присудженими у  частці  від

заробітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення.

 2. Якщо  платник  аліментів  не  працював  на  час виникнення

заборгованості, але працює на час визначення її розміру, заборгованість визначається із заробітку (доходу), який він одержує.

 3. Якщо платник  аліментів  не  працював  на  час  виникнення

заборгованості і не працює на час визначення її розміру, вона обчислюється виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості. { Частина третя статті 195 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2677-VI ( 2677-17 ) від 04.11.2010 }

 4. Розмір заборгованості за аліментами обчислюється державним

виконавцем, а у разі спору - судом.

 Стаття 196. Відповідальність за прострочення сплати аліментів

 1. При   виникненні   заборгованості   з   вини   особи,  яка

зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення.

 2. Розмір  неустойки  може бути зменшений судом з урахуванням

матеріального та сімейного стану платника аліментів.

 3. Неустойка  не  сплачується,  якщо  платник   аліментів   є

неповнолітнім.

Потрібно написати відповідну заяву про заборгованість у виконавчу службу, звернутися до державного виконавця із проханням обмежити виїзд платника аліментів за кордон, заява в міліцію про ухилення від сплати аліментів, стягнення заборгованості по аліментах через суд (1 % пені за кожний день прострочення), накладення арешту на майно. І ще маса варіантів, за допомогою яких можна недобросовісного боржника "загнати за хмари":)

Аноним

Я с украины муж сбежал в Чехию как возможно взять с него задолженость по алиментах и заставить подальшу проплату

При написании ответа используется разметка Markdown.