3880 дней назадЛюбов

Доброго дня! Прошу допомогти мені у вирішенні наступного питання. Маю загальний трудовий стаж на січень 2014 року 40 років 5 місяців. Педагогічний стаж – 36 років 5 місяців. Один запис у трудовій книжці (одне місце роботи – сільська школа). На які пільги (комунальні послуги, грошові винагороди) маю право претендувати при виході на пенсію за віком при розрахунку з роботи за власним бажанням? У 2013-2014 н.р. вийшла з тарифної відпустки 12.08.13. Працюватиму до 12.01.14 (5 місяців). Чи маю право на тарифну відпустку після розрахунку 12 січня за ці відпрацьовані 5 місяців? Дякую з відповідь.

Елена

По перше краще якщо ви звільняєтесь то за угодою сторін, а не за власним бажанням, тоді ви маєте право на виплату у розмірі не менше середньомісячного заробітку. Такого поняття як тарифна відпустка в законодавстві не існує. Може ви мали на увазі основну щорічну відпустку? Право на відпустку ви маєте з розрахунку за відпрацьований час. При цьому у вас одне місце роботи.

Елена
  1. Педагогічним працівникам, які працюють у сільській місцевості і селищах міського типу, а також пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними працівниками в цих населених пунктах і проживають у них, держава відповідно до чинного законодавства забезпечує безплатне користування житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм. Пільги на безплатне користування житлом з опаленням та освітленням, передбачені абзацом першим цього пункту, надаються працівникам за умови, якщо розмір наданих пільг у грошовому еквіваленті разом із середньомісячним сукупним доходом працівника за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, та пенсіонерам за умови, якщо середньомісячний сукупний доход сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. ЗУ "Про освіту"

При написании ответа используется разметка Markdown.