3880 дней назадАноним

моя бывшая живет в моем доме с матерью и2 сынами ,подала на алименты на второго сына .он учиться на контракте 2 курсе,но от алементав я неоказывался сыну обещал оплчивать учебу но.........я на пенсии неработаю,с работы попросили за то что часто болею....живу на квартире съемной,..И ..

Доброго дня. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. при визначенні розміру аліментів суд враховує: 1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини; 2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів; 3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; 4) інші обставини, що мають істотне значення. Батьки можуть бути звільнені від обов'язку утримувати дитину, якщо дохід дитини набагато перевищує дохід кожного з них і забезпечує повністю її потреби. Батьки можуть бути звільнені від обов'язку утримувати дитину тільки за рішенням суду. Якщо дитина перестала отримувати дохід або її дохід зменшився, заінтересована особа має право звернутися до суду з позовом про стягнення аліментів. Якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

Можемо подавати грунтовне заперечення на заяву дружини, або ж самим подавати в суд відповідну заяву. звертайтеся, контакти в профілі.

Елена

Аліменти оплачуються на дітей до досягнення ними 18 років, або до 23 включно якщо дитина навчається на денному відділені навчального закладу ІІ -IV рівня акредитації.

В Вашем случае, Вас можно освободить от уплаты алиментов, т.к. у Вас нет материальной возможности оказывать содержание сыну. Контракт Вы не обязаны платить, т.к. это не считается алиментами, а обязанности нести дополнительные расходы на сына у Вас нет. Или же можно вести речь об уменьшении размера алиментов относительно той суммы, которую сейчас просит мать сына, для этого Вам нужно подавать возражение на иск, обращайтесь, смогу Вам помочь с составлением документов, контакты в профиле.

С ответом Елены не соглашусь, форма обучения и аккредитация Вуза никакого значения не имеет, об этом прямо сказано в разъяснениях пленума по данному вопросу.

При написании ответа используется разметка Markdown.