4005 дней назадОльга

Водоканал пояснює мені,що згідно з ст.21 Закону України про житлово-комунальні послуги,він має право вимагати від споживача дотримання вимог правил експлуатації жилих приміщень та прибудинкової території,санітарно-гігієнічних і противопожежних правил та інших нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг.На мій погляд,це абсурд.Як мені це довести? Може запитати в них дозвіл на таки вимоги? Дякую!!!

Федір

Із запитання не зрозуміло хто Ви є - юридична чи фізична особа, і чи укладений з Водоканалом договір (або якщо немає договору - чи платити Ви йому за послуги напряму) чи проживаєте Ви в окремому будинку чи в багатоквартирному. Якщо Ви фізична особа, то ст. 21 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" є загальною статтею закону, а щодо послуг з водопостачання та водовідведення, то подивіться Постанову Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. № 630 Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення.

Ольга (автор вопроса)

Дякую за відповідь!Я фізична особа-предприємєць.В мене дом і гараж-майстерня.(договір для госпрозрахункових підприємств та фіз.осіб-підприємців.) Три роки назад я заключила договір і досі плачу по ньому.Але тепер водоканал хоче перезаключити договір,приніс мені новий проект договора,де зявився новий пункт-"Виконавець має право вимагати від споживача дотримання нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг.Я відіслала їм лист-прохання пояснити більш детальніше зміст цьго пункту. Вони написали мені правові акти,які касаються води і водовідведень,з ними я згодна.А в кінці листа приписка,що згідно ст.21 Закону України про житлово-комунальні послуги,він має право вимагати від споживача дотримання вимог правил експлуатації жилих приміщень та прибудинкової території,санітарно-гігієнічних і противопожежних правил та інших нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг.На мій погляд,водоканал до цьго не має ніякого відношення.Там "своїх" провіряючих долстатньо! Дякую!

Федір

Все одно не зрозуміло - питання стосувалося Вас як мешканця житлового будинку чи як суб'єкта підприємницької діяльності (ФОП)?

Аноним (автор вопроса)

як "ФОП"а.

При написании ответа используется разметка Markdown.