3855 дней назадАнна

У нас з сусідом виник спір по встановлення паркану по межі. У сусіда земельна ділянка приватизована у мене ні,так як вона мені дісталась у спадок.приватизувати її не можу,тому що уже маю приватизацію,а у нас в Україні привтизація один раз.Сільрада зобов"язала зробити сусіду геодезію,він рішення сільради проігнорував і не зробив. Тоді сільрада попробувала вирішити спір мирним шляхом,виїздна комісія при згоді мого сусіда указала точки і лінію паркану,сусід згодився а потім переспав і передумав і паркан встановлювати не дозволяє. При виконанні землеврядною організацією меж на натуру виявилось,що сусід вийшов за межі своеї приватизації і вліз на мою територїю будинком парканом,підвалом. Яке правомірне рішення для встановлення межі??? Що робити далі? Яке рішення повинна винести сільрада. І якщо сусід знову проігнорує рішення? Що робити?? ДОПОМОЖІТЬ!!!!

Аноним

Знесіть тин сусіда, ставте свій. Якщо він щось має проти, нехай подає на вас в суд.

Ну по - перше, для яких потреб Ви вже приватизовували земельну ділянку? По-друге, якщо у Вас є рішення сільської ради по вирішенню спору (а з того, як Ви описали ситуацію, вбачається, що таке рішення є), але сусід його не виконує, Ви маєте право звернутися до суду щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою. Або ж зверніться до прокуратури з заявою про порушення вимог земельного законодавства Вашим сусідом.

позов до суду про усунення першкод у користуванні власністю...

Роман

"позов до суду про усунення першкод у користуванні власністю..."

І що це дасть? Суд зобов'яже знести хату, і підвал?

Аноним

Суд зобов’яже усунути перешкоди, а яким чином, це вже клопіт порушника. За невиконання рішення суду настає кримінальна відповідальність, тому у випадку бездіяльності сусіда можна звернутись до прокуратури.

Роман

Чи можна зобов'язати сусіда, який порушив територію і збудував частину будинку на моїй ділянці, через суд сплачувати мені оренду землі? Чи зможу в такому випадку самостійно встановити суму оренди?

Роман

Щиро дякую за відповідь.

При написании ответа используется разметка Markdown.