3825 дней назадЕкатерина

Добрый день! Моей маме при открытии счета в банке выдали кредитную карту. В дальнейшем при пользовании образовалась задолженность. Мама умерла 2 месяца назад. В банк предоставили ксерокопию свидетельства о смерти. Данные были внесены в реестр умерших-счет автоматически заблокировался на снятие наличных и начисление процентов. В дальнейшем при вступлении в наследство необходимо ли будет погашать задолженность в банке? Может ли банк признать задолженность безнадежной?

Аноним
  1. Принимая наследство, вы принимаете и долги.
  2. Нет.

якщо приймете спадкове майно, тоді - так

Ярослав slaventiyzzz@ukr.net

а тут интересный вопрос: насчитывает ли на данный момент банк проценты на взятый кредит или начисление остановлено??? если насчитывает, то лучше не тянуть и гасить долг, чтоб во время оформления наследства не оказалось, что на имущество наложен арест... или после вступления в наследство чтоб не арестовали имущество(квартиру)

Нет, проценты сейчас начислять не имеют права. Кроме того, большое значение имеют сроки, если они пройдут, наследник будет ничего не должен))

Стаття 1281. Пред'явлення кредитором спадкодавця вимог до спадкоємців

 1. Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги.

 2. Кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги.

 3. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги.

 4. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

 Стаття 1282. Обов'язок спадкоємців задовольнити вимоги кредитора

 1. Спадкоємці зобов'язані задовольнити вимоги кредитора повністю, але в межах вартості майна, одержаного у спадщину. Кожен із спадкоємців зобов'язаний задовольнити вимоги кредитора особисто, у розмірі, який відповідає його частці у спадщині.

При написании ответа используется разметка Markdown.