3783 дня назадАноним

У меня отец госслужащий. Он требует у меня, чтобы я озвучила ему свои доходы и принесла соответствующую справку о доходах с работы в рамках закона Украины "Про засади запобігання і протидії корупції". Я не хочу, чтобы родители были осведомлены о моих доходах (хотя они полностью легальны). Как в таком случае можно решить вопрос, чтобы не "рассекречивать" перед родителями свои доходы. Мне 27 лет. Полностью обеспечиваю себя сама. Живу на два дома - периодически с родителями, периодически с бойфрендом.

Відповідно до ст.1 ЗУ "Про засади запобігання і протидії корупції" поняття член сім’ї декларанта може бути застосовано лише за умови сукупності обов’язкових ознак: 1) спільне проживання; 2) пов’язаність спільним побутом; 3) наявність взаємних прав та обов’язків із декларантом (тобто наявність у них спільних з декларантом витрат, спільного бюджету, спільного харчування, купівлі майна для спільного користування, участі у витратах на утримання житла, його ремонт, надання взаємної допомоги, наявність усних чи письмових домовленостей про порядок користування житловим приміщенням, інших обставин, які засвідчують реальність сімейних відносин).

Таким чином, питання чи є Ви членом сім"ї для цілей декларування - спірне та і перевірити і довести досить важко, отже, ваш батько може Вас не зазначати як члена сім"ї в Декларації.

Детальніше про декларування, відповідальність та відмову члена сім"ї від надання інформації можна прочитати на сайтах:

http://nads.gov.ua/sub/sumska/ua/publication/content/35940.htm?s398224032=faaa28ae800e5ccb3c8401cdd8928002

http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/83066

При написании ответа используется разметка Markdown.