3780 дней назадНаталя

Доброго дня, така ситуація: батько працює старшим майстром в Державному професійно-технічному навчальному заклад, який знаходиться в селі. Його рідний брат працює там директором. Питання: чи має право мій батько працювати у підпорядкуванні свого брата і чи вважається він суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення. Якщо він вважається суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення, то чи підпадає під Статтю 9. Обмеження щодо роботи близьких осіб, адже там є такі пункти: Положення абзаців першого та другого цієї частини не поширюються на: 3) осіб, які працюють у сільських населених пунктах (крім тих, що є районними центрами), а також гірських населених пунктах; 4) осіб, які працюють в галузі освіти, науки, культури, охорони здоров'я, фізичної культури та спорту, соціального захисту, крім державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування; Допоможіть будь ласка. Дякую

Ввважаю, що Ваші родичі є суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення відповідно до пп. "а" п.2 ч.1 ст.4 із Закону "Про засади запобігання і протидії корупції" (як посадові особи юридичних осіб публічного права, які не зазначені в пункті 1 частини першої цієї статті).

Погоджусь з Вами, що обмеження ст.9 щодо безпосереднього підпорядкування не поширюються на осіб перерахованих в п. 3, 4 частини першої статті 9 цього Закону, тобто на Ваших родичів (сільський населений пункт, галузь освіти).

Я б Вам порекомендувала для уточнення звернутися письмово, або на "гарячу лінію" в Нацдержслужбу, даю посилання на їх сайт:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=244209261&cat_id=244209257

http://www.nads.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=823512&cat_id=34595

При написании ответа используется разметка Markdown.