3677 дней назадАноним

чи обовязково писати наказ про відпустку у звязку з вагітністю та пологами? і чи потрібно це вказувати у трудову книжку?

Сергій (098)150-41-47

Наказ - обов'язково.

В трудовій книжці це не вказується.

Аноним (автор вопроса)

а при відпустці до досягнення 3 річного віку

Відпустки в трудовій книжці не вказуються. Накази про відпустки є обов'язковими. В незалежності від виду таких відпусток.

Аноним

не є обовязковим наказ про відпустку у звязку з вагітністю та пологами, тому що це свого роду лікарняний, а на лікарняні накази не пишуться...

Відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку не прирівнюється до лікарняного. Про це свідчить хоча б ст. 179 КЗпПУ, в якому ці поняття розмежовані. Більше того, жінка йде у відпустку по догляду за дитиною у разі наявності такого бажання. Замість неї в таку відпустку може піти і чоловік, і її мати. Окрім цього, почитайте уважно ст. 20 Закону України "Про відпустки", де чітко зазначено, що відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у частині третій статті 18 цього Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Аноним

відпустка по догляду за дитиною до 3 років і відпустка у звязку з вагітністю та пологами дві зовсім різні речі...при відпустці до 3 років пишеться наказ, а при відпустці у звязку з вагітністю та пологами не обовязково.

Сергій (098)150-41-47

Анонім не штовхайте автора питання на порушення трудового законодавства.

При написании ответа используется разметка Markdown.