3636 дней назадОлена

Прошу вашої допомоги. Ситуація у мене склалась не проста, ми з чоловіком розлучились, під час шлюбу мій чоловік придбав половину старого будинку та повністю перебудував це домоволодіння та за 10 років так і не зареєстрував ці зміни належним чином, тобто документально він володіє половиною глинобитного будинку, а насправді зараз це цілий новий будинок більше 100 м. кв. з новими гаражем та літньою кухнею на подвір'ї, все це не введено в експлуатацію виходить. Як тепер ділити все це майно і чи не залишусь я ні з чим? Хоче виселити та виписати через суд нашого сина якому 20 років і вони постійно конфліктують, чи може він таке зробити?

ситуація цікава, але не безвихідна. По перше Ви як мінімум маєте право на 1/2 даного глинобитного будинку з прилеглою територією, оскльки на час його купівлі Ви перебували у шлюбі і все майно набуте у ньому є спільною сумісною власністю. Як правило це половина. Далі не знаючи нюансів можу припустити що чоловіком формлялись мінімальні документи на початок будівництва нового будинку чи реконструкцію старого. Якщо це так, то то можна встановити відсоток готовності незавершеного будівництва і Ви буде мати право на половину нього. Потрібно більше інформації, щоб розвивати цю тему. Якщо на цих 100 квадратів жодних документів, то це купа будматеріалів і Ви також маєте право на половину з них. Не все так погано.

колега вам обмалював перспективи ситуації, а для більш точних консультацій потрібно знати всі обставини і нюанси..... щоб виселити сина без його згоди йому потрібно подавати позов до суду, а для цього мати законні підстави (не проживання там сина більше 1 року, відповідно до ст. 405 ЦКУ)...

При написании ответа используется разметка Markdown.