3606 дней назадАноним

после покупки техники прислали кредитную карту. сожительница при помощи друга( мужской голос) и моих паспортных данных по телефону активировала и в течении полу года снимала с карты деньги. доказать этот факт не могу. могу ли я отказаться оплачивать кредит по карте исходя из того что она была активированна по телефону без каких либо моих подписей

треба все з"ясовувати......але думаю шанси мізерні....

Андрій Львів 0637830915

банківська платіжна картка випускається на підставі Договору про відкриття карткового рахунку, який підписується (!) сторонами - Банком та позичальником.

Можна спробувати оспорити такі "кредитні відносини" на цій підставі.

Андрій, це не так, кредитна картка поштоє надсилається разом із умовами кредиту: що є своєрідним договором оферти, для того, щоб договір почав діяти не треба нічого підписувати. Автор питання, звертайтесь очно до юриста. З наявної інформації юридичиний аналіз не можливо провести

Андрій Львів 0637830915

Подивіться розділ 2 Положення про порядок емісії спеціальних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням. Крім цього, є позиція Нацбанку про те, що договір про відкриття рахунку не може бути публічним договором.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v8378500-04

Згоден з Вашою позицією. Дійсно, спеціальний платіжний засіб може бути виданий тільки на основі письмового договору. Проте, данний тип договірних відносин важко назвати публічним договором, адже, він надсилається конкретній особі з пропозицією та істотними умовами договору. Також, усним назвати цей договір важко, інститут оферти не передбачає, що цей договір є усним. Звісно, письмовим його теж важко визнати. Якщо я не правий, готовий вислухати вашу думку.

При написании ответа используется разметка Markdown.