3597 дней назадАноним

Я хочу поміняти стару газову колонку на нову. І мені в газконторі кажуть що треба реєструвати нову колонку. Який порядок її реєстрації? І де він передбачений? В якому законодавчому акті?

Правилами безпеки систем газопостачання України передбачено, що переміщення та заміну газових приладів мають право здійснювати виключно спеціалізовані підприємства газового господарства з урахуванням нормативних актів та внесенням змін до відповідної технічної документації. Тобто внесення коригувань в проектно–технічну документацію є обов’язковим і нормативно обґрунтованим. Перед тим, як міняти у квартирі якийсь газовий прилад, потрібно звернутися в управління з газопостачання і газифікації з письмовою заявою, бо перш за все необхідно внести відповідні зміни в проекті. Також треба знати, що, за правилами, розробка проекту передбачає обов’язкове встановлення газового лічильника, якщо у квартирі його немає.

А в розд. 6 Постанови Кабінету Міністрів від 9 грудня 1999р. №2246 із змінами і доповненнями від 17 лютого 2010 р. «По затвердженню правил надання населенню послуг з газопостачання» сказано: «Газопостачання припиняється у разі самовільного підключення газових приладів і пристроїв споживача до системи газопостачання».

Аноним (автор вопроса)

В газконторі мені кажуть що лічильник встановлювати будуть за мої кошти, але я знайшла Розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року № 259-р "Деякі питання забезпечення комерційного (приладового) обліку природного газу, відповідно до якого 1. Міністерству енергетики та вугільної промисловості разом з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями і суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території:

1) розробити та затвердити графіки оснащення квартир і приватних будинків, у яких проживає населення, лічильниками газу в розрізі територій, на яких провадять господарську діяльність зазначені суб’єкти, та до 1 липня 2012 р. подати їх Кабінетові Міністрів України;

2) вжити заходів до оснащення в повному обсязі квартир і приватних будинків, у яких проживає населення, лічильниками газу:

до 1 січня 2016 р., - якщо природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

до 1 січня 2018 р., - якщо природний газ використовується тільки для приготування їжі;

Чи є їхня вимога правомірною встановлювати лічільник за мої кошти? Вони кажуть що була державна програма але вона вже закінчилася, але в розпорядженні написано що до 2016 року. А вони кажуть що безоплатне встановлення лічільників вже закінчилося.

Вариант только один, требовать от них письменного отказа и обращаться в суд, или же оплачивать установление счетчика, - что выйдет реально дешевле, чем судится.

Аноним (автор вопроса)

А вони ще кажуть що треба техпаспорт пред"являти для реєстрації колонки. Це дійсно так?

Я думаю, что да, хотя и не специализируюсь на данной категории дел, но без тех. паспорта они же не смогут оформить документы, в план внести и т.д.

Аноним (автор вопроса)

А могут выдать техпаспорт если я не буду приватизировать кваритиру, а просто напишу чтоб мне его выдали без приватизации?

Аноним

http://42yurista.com/qa/41961/

На каком основании Вы проживаете в квартире?

Какая разница на каком основании он проживает в квартире, пусть живет, это ни на что не влияет. Приватизировать не обязательно, это дело добровольное, тех. документацию на квартиру можно получить в БТИ.

При написании ответа используется разметка Markdown.