3587 дней назадАноним

ДОБРОГО ДНЯ , В МЕНЕ ТАКА СИТУАЦІЯ Я ЗАМОВИЛА ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ В СОЦ МЕРЕЖІ ВЗУТТЯ МЕНІ ПРИЙШОВ НЕ ТОЙ РОЗМІР А ВОНИ КАЖУТЬ ЩО ТОЙ І КОЛІР НЕТАКИЙ Я Я ЗАМОВЛЯЛА , ПОГАНИЙ, МЕНІ НЕ ХОЧУТЬ ПОВЕРТАТИ КОШТИ І В ЗУТТЯ НЕМІНЯЮТЬ. ЧИ МОЖУ Я ПОДАТИ В ПРОКУРАТУРУ ЗАЯВУ НА ШАХРАЙСТВО, І ЧИ ФАКТИЧНО МУЖУ Я ВИГРАТИ СПРАВУ І ДОКАЗАТИ, ЧИ КРАЖЕ НЕТРАТИТИ СВІЙЧАС, СУМА 280ГРН. ДУЖЕ БУДУ ВАМ ВДЯЧНА.

Денис (Юрист)

У відповідності до ЗУ "Про захист прав споживачів" Ви, як споживач маєте право повернути товар в термін до 2 тижнів, і при цьому не пояснюючи причин, даними справами займається державна інспекція з питань захисту прав споживачів, направте свою заяву до цього органу, і прикладіть чек

Денис, указание причины является обязательным, просто так без причины нельзя взять товар, а потом вернуть. Мошенничества здесь нет, это гражданские правоотношения, тем более Вы деньги заплатили, товар получили, прокуратура такими делами не занимается, можете обратится в защиту прав потребителей, но вряд ли и они чем-то помогут, если брали Вы в другом городе, и через интернет, отправляйте им письменные претензии, жалуйтесь по месту их нахождения, можно в суд обратится, но дороже выйдет, чем стоимость обуви. В следующий раз заказывайте наложным платежом, и если Вас что-то не устроит Вы сможете отказаться от товара при получении, и деньги будут при Вас.

Про захист прав споживачів Верховна Рада УРСР; Закон від 12.05.1991 № 1023-XII

Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної якості 1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням. Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем. Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Шахрайства або будь-якого іншого злочину в даному випадку немає. Враховучи вартість покупки, краще буде "змиритися" з нею і не тратити свій час та кошти.

Анастасия

Здравствуйте! Как правильно вернуть деньги за неисправный телефон, приобретен в интернет магазине? Меня просят его отослать на экспертизу, только после этого может быть возврат денежных средств. А гарантии никто не дает, что деньги вообще будут перечислены обратно! Платеж происходил оплатой на карту. Можно ли потребовать с них какую то гарантию на возврат денежных средств, до того как я отправлю им телефон?

При написании ответа используется разметка Markdown.