3575 дней назадАноним

Добрый день! Хочу уточнить такой вопрос. В феврале месяце был остановлен ГАИ. Был выписан штраф за просроченную страховку ОСАГО. Также, нарушая мои права, сотрудник ГАИ инициировал отправку моего автомобиля на штрафплощадку. В последствии подал иск в суд, в котором судья штраф за полис не отменила, но всё же сочла действия сотрудника ГАИ неправомерными в части евакуации моего авто. "Визнати неправомірними дії сержанта.ПІБ.. щодо застосування заходу забезпечення провадження згідно вимог ст. 265-1 КпАПУ у вигляді достави автомобіля позивача для зберігання на спец. майданчик чи стоянку, відповідно до протоколу огладу і затримання транс. засобу." Подскажите пож-та, могу ли я на основании такого решения подавать второй иск, в котором буду требовать вернуть мне потраченные деньги за эвакуацию моего автомобиля? Каковы вообще шансы выиграть это суд и добится возврата денег?

Можете подавать, решение будет в Вашу пользу.

Конечно, можете. Шансы крайне велики.

Аноним (автор вопроса)

скажите, а другой судья в праве отменить решении первого судьи? не примет ли он решения, что действия сержанта в части эвакуация были правомерными?

Аноним (автор вопроса)

и кого ответчиком в этом иске указывать: 1) сотрудника ГАИ и фирму, на чей счет были заплачены деньги 2) только фирма

З приводу першого питання: Ст. 61 ЦПК від 18.03.2004 № 1618-IV 3. Обставини, встановлені судовим рішенням у цивільній, господарській або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

  1. Вирок у кримінальній справі, що набрав законної сили, або постанова суду у справі про адміністративне правопорушення обов'язкові для суду, що розглядає справу про цивільно-правові наслідки дій особи, стосовно якої ухвалено вирок або постанову суду, з питань, чи мали місце ці дії та чи вчинені вони цією особою.

З приводу другого питання: Відповідач - ДАІ (а не співробітник ДАІ) Третя особа - фірма, якій були сплачені кошти.

Аноним (автор вопроса)

спасибо огромное буду готовить второй иск

При написании ответа используется разметка Markdown.