3561 день назадАліна

Доброго дня у мене виникла така ситуація. Я працювала в райдержадміністрації ,5 років була у відпустках до 3 років, 25 червня вийшла на роботу. поясніть будь-ласка чи маю я право на соціальну відпустку,як мати 2х дітей до15 років, бо в адміністрації кажуть ,що ні

Неизвестный

Відповідо до ст 19 ЗУ "Про відпустки " жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

З повагою, юрист фірми "Skyrise Group" Кухаренко Вікторія

Аноним

Подскажите, я в разводе, один ребенок, имею ли я право на такой доп. отпуск?

Неизвестный

Правом на додаткову відпустку відповідно до закону володіють наступні одинокі матері: жінки, які не перебувають у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини яких відсутній запис про батька дитини або запис про батька зроблено у встановленому порядку за вказівкою матері; вдови; жінки, які виховують дитину без батька (в тому числі і розлучені жінки, які виховують дитину без батька, у випадку, якщо батько не бере участь у вихованні дитини). Щодо саме розлучених жінок, підтвердженням права на зазначену відпустку для роботодавця може слугувати будь-який офіційно складений, оформлений та засвідчений в установленому порядку документ, у якому з достатньою достовірністю підтверджується відсутність участі батька у вихованні дитини. Це може бути: Рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав; Ухвала суду або постанова слідчого про розшук відповідача у справі за позовом про стягнення аліментів; Акт, складений соціально-побутовою комісією, створеною первинною профспілковою організацією чи будь-якою іншою комісією, утвореною на підприємстві, в установі, організації або акт дослідження комітетом самоорганізації населення, в якому зі слів сусідів (за наявності їх підписів у акті) підтверджується факт відсутності участі батька у вихованні дитини; Довідка зі школи (дитячого садочка) про те, що батько не бере участі у вихованні дитини (не спілкується з вчителями, не забирає дитину додому, не бере участі у батьківських зборах) тощо.

З повагою, юрист фірми "Skyrise Group" Кухаренко Вікторія

Аноним

підскажіть будь ласка чи при вираховуванні 10 кд. входить субота та неділя

Морозова Алина Дополнительный отпустк используется ежегодно обязательно или можно вседующем году????

Дополнительный отпустк используется ежегодно обязательно или можно вседующем году????

Инна

Підкажітьбудь ласка: влаштувалась на роботу в ліпні 2014р. першій дітіні 15 років виповнилось в жовтні 2014р., другій дитині 4роки, чи може міні бути надано додаткову соціальну відпустку в 2016 році?

При написании ответа используется разметка Markdown.