3553 дня назадІрина

Доброго дня! Моїй донечці 5 років. З її батьком ми не були офіційно одружені, коли дитині було 6місяців ми розійшлись. Допомоги від нього не отримували. Зараз хочу подати на аліменти. Маю декілька запитань. 1. Я зареєстрована в Ів-Франківській обл. у своїх батьків, але працюю і проживаю (винаймаю квартиру) у м.Львові, дитина живе зі мною, відвідує дит. садочок. Батько дитини був зареєстрований у м.Жовква - зараз незнаю, оскільки він одружився і проживає десь в м.Дрогобич (я точно не знаю). Питання: Чи можу я подати позов на отримання аліментів у Львові? У мене є Договір оренди квартири. Чи потрібно тимчасову прописку зробити? 2. Я хочу сталу сумму аліментів, десь 800 грн., оскільки дитина часто хворіє, я орендую квартиру і звичайно ж інші витрати. Чи враховується це при визначенні сумми аліментів? Чи призначення будуть 396 грн. (30% від прожиткового мін.). 3.Я не знаю чи він працює. Чи можу я подати позов якщо він не працює? Як тоді визначаються і призначаються виплати аліментів? ДЯКУЮ! Чекаю Вашої відповіді.

Lex
  1. позов можна подавати по місцю проживання (але доведеться подавати копію договору оренди як доказ постійного проживання не за місцем реєстрації). необхідно обов язково вказати поштову адресу відповідача (батька дитини), ще краще подати копію його паспорту, якщо є.
  2. можна просити сталу суму, але треба бути готовою, що присудять 30% від мінімума на дитину (наприклад, у випадку, якщо батько не працює, або має інших утриманців).
  3. суд по ідентифікаційному коду самостійно з ясує у податковій, який дохід отримує відповідач. в позові треба буде зазначити, що у вас відсутні достовірні відомості про місце роботи та заробітну плату відповідача
Аноним

не утримуе семью...дитини 8 мисяцив....батьки мои мени допомагають...а чоловик ни

Аноним

ще грозиться забрати дитину

подавайте на алменти (позов в суд), також можете позбавляти батьківських прав, якщо хиляється від виховання дитини

~= А Д В О К А Т =~

А коли дитині буде рік - то і на розлучення можна подавати.

При написании ответа используется разметка Markdown.