3525 дней назадОлександр

Питання виникло при поділі будинку, я зі своєї сторони хочу отримати 1/10(кухню до якої можно прибудувати нову прмибудову)будинку і 1/3 землі на якій і буде прибудова, чи можна так зробити, бо нотаріус до якого ми звернулись каже, що частка землі повина бути пропорційна частці будинку і вразі подальшого продожу частки хати - продається вся частка разом з землею!

нотаріус вам впринципі парвильно сказав.....якщо є спір щодо поділу то до суду звертатись

гра з частками дуже проблемна. Якщо немає згоди між спадкоємцями, частки можливо виділити в суді. Але принцип той самий, по 1/3 частині з будинку та землі кожному

Начать нужно не с того, что Вы хотите, а с того, на что имеете право. Если Вы имеете право на 1/10 часть дома, то и земля будет пропорционально части дома.

Олександ

Спору щодо поділу не має, проблема полягає в тому, що мені не потрібна вся законна частка(1/3будинку і 1/3землі), мені для прибудови нового будинку потрібна тільки одна кухня яка становить призлизно 1/14 всього будинку і 1/3 землі на якій і буде проводитись будівництво. Мені потрібно меньше ніж належить по закону, натаріус каже, що так не можно, частки мають бути рівними - 1/3будинку і 1/3землі, якщо 1/14 будинку то тоді і землі теж 1/14!

мені здається ви робите з мухи слона. Беріть те, що належить, не видумуйте. Це не принципово для ваших подальших дій

Олександр (автор вопроса)

В тій хаті живуть два брата не хочеться в неї лізти, мені кухня потрібна тільки для того, щоб до неї добудуватись не зберігаючи будівельних розривів.

Це питання може бути вирішено за обопільною згодою усіх спадкоємців. Домовляйтеся з братами, а нотаріус повинен поділити відповідно до Ваших письмових домовленнотей.

якщо так, взагалі відмовтесь від прийняття спадщини, якщо строки не порушені, звичайно

При написании ответа используется разметка Markdown.