3535 дней назадАноним

Добрий день. При прийомі на роботу в школу я писала заяву в якій був визначиний срок на який прошу взяти мене на роботу, але зараз хочу звільнитись не відпрацювавши цей срок. Чи зможу я звільнитись ?

Неизвестный

За згодою сторін може припинитися як трудовий договір, укладений на невизначений строк, так і строковий трудовий договір. Таке припинення можливе в будь-який час, коли між власником або уповноваженим ним органом і працівником досягнута угода про припинення трудового договору. Пропозиція про припинення трудового договору може надходити з боку як працівника, так і власника або уповноваженого ним органу. Якщо друга сторона погоджується з висловленою пропозицією, то вважається, що сторони досягли угоди про припинення трудового договору, і працівник звільняється з роботи на підставі п. 1 ст. 36 КЗпП України.

Якщо ж не має згоди роботодавця, то строковий трудовий договір, відповідно до ст. 39 КЗпП України, підлягає розірванню на вимогу працівника до закінчення строку, на який його було укладено. Це допускається у таких випадках:

хвороби або інвалідності працівника, які перешкоджають виконанню ним своїх посадових обов'язків; порушення власником, або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного або трудового договору (При цьому працівнику обов'язково виплачується вихідна допомога); якщо працівник, відповідно до ст. 38 КЗпП, має право на звільнення у визначений ним строк до закінчення двох тижнів після попередження про звільнення, у зв'язку із неможливістю продовжувати роботу. Але якщо заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу, за наявності поважних причин, перелік яких у згаданій статті не є вичерпним, власник має звільнити працівника в строк, про якій він просить. Усі зазначені причини об'єднані однією загальною ознакою – неможливістю продовжувати роботу.

Юрист фірми "Skyrise Group" - Кухаренко Вікторія

Аноним

Доброго дня, я працюю вчителем, чи можу я звільнитися в будь який час? чи я маю доробити до кінця навчального року?

марина

чи маю право взяти відпустку на рік а потім знову відновитися

марина

чи маю право взяти відпустку на рік а потім знову відновитися

Ірина

Чи можу я звільнитися посеред навчального року?Працюю вчителем у школі.

При написании ответа используется разметка Markdown.