3523 дня назадСветлана

Подскажите, пожалуйста, какие документы нужны на прописку ребенка? В паспортном столе требуют справку, что ребенок не прописан с отцом. Я достала эту справку с ЖЕКа (такова информация в интернете),а требуют с паспортного стола.Сами же утверждают, что давали запрос 4 раза, а ответ приходит с информацией про отца, а не ребенка! Ребенку 10 лет. На какую статью закона я могу ссылаться и требовать прописки?

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

22.11.2012 № 1077 Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів ІІ. Реєстрація місця проживання особи 2.2. Для реєстрації місця проживання особа або її законний представник подає до територіального підрозділу ДМС України.......

......2.3. Відомості про дітей віком до 14 років, місце проживання яких реєструється з батьками, вносяться до заяви одного з них. Особа, яка досягла 14-річного віку, подає заяву про реєстрацію місця проживання особисто.

При проживанні батьків за різними адресами для реєстрації місця проживання дитини, яка не досягла 14 років, разом з одним з батьків надається письмова згода другого з батьків та довідка територіального підрозділу або адресно-довідкового підрозділу територіального органу ДМС України за місцем його проживання про те, що дитина не зареєстрована разом з ним.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z2109-12

Светлана (автор вопроса)

Большое спасибо за ответ! Но хотелось бы уточнить: справка с ЖЕКа не подходит? В адресное бюро я написала письмо, но мне ответили, что не могут дать мне такую информацию, только отцу! И что делать если связи с бывшим мужем нет совсем, зарегистрирован он в другом городе и справку с паспортного стола взять не сможет ... Какие еще есть варианты?

Віка

Добрий день! В мене схожа ситуація! Якщо при розлученні дитина залишилась з вами,ви маєте право приписати її в себе оскільки фактично являєтесь опікуном. Якщо паспортний відмовиться реєструвати,берете в них справку про те, що вони відмовляють вам та причину відмови і в суд. В мене до суда не дійшло, приписали.... Тож бажаю успіху......

Светлана (автор вопроса)

Спасибо огромное, Вика! Сегодня была в паспортном, сказали, что еще нужно согласие отца на прописку в письменном виде! Вы случайно не знаете, нотариально заверенную или нет?

При написании ответа используется разметка Markdown.