3507 дней назадАноним

У предприятия заключено 2 договора на аренду помещения . по одному адресу находится офис по другому адресу производственные мощности. Заключаем договор с контрагентом но!!! их юрист к договору делает замечание: підприємство має дві адреси: юридичну та фактичну, тобто здійснює свою діяльність не за адресою реєстрації. я знаю что законодательно я ничего не нарушаю(есть договора аренды). Как ответить грамотно и поставить на место юриста?

Александрия

Податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України.

Статтею 1 Закону про реєстрацію визначено, що місцезнаходження юридичної особи - адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Таке ж визначення містила стаття 93 Цивільного кодексу України. Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України" текст статті 93 Цивільного кодексу України викладено в новій редакції, згідно із якою місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку..

Така діяльність буде розцінена, як робота незареєстрованного відособленого підрозділу фірми. Наслідки – вимога про реєстрацію підприємства в цьому районі й накладення штрафу за непоставлення на облік і неналежну сплату податків.

При написании ответа используется разметка Markdown.