3510 дней назадАнна

Мій брат є особою з обмеженою дієздатністю, а я його опікуном. Наразі ми перебуваємо в дуже складній ситуації, оскільки група людей зі зловмисними намірами фактично оселилася в квартирі брата і, вочевидь, провадить там незаконну діяльність. Оскільки брат також зловживає алкоголем, яким його стабільно постачають ці люди, він здебільшого не заперечує проти їх перебування в квартирі (однак якби навіть заперечував, фізично не мав би спроможності - зі своєю інвалідністю - викинути їх за двері). Я так само не маю можливості силоміць їх виставити - одного разу після моєї спроби вони, повернувшися, просто вибили двері. Викликали міліцію, однак, на жаль, це не принесло результатів - окрім тимчасового випровадження людей з квартири, вони не зробили нічого - не поклопотались ані встановити їхню особу, ані будь-яким чином запобігти їхньому поверненню.

Зрештою, після кілької місяців таких поневірянь, проти брата, після обшуку квартири, було відкрито кримінальне провадження за звинуваченям у зберіганні та продажу наркотиків (в квартирі було знайдено незначну кількість легких наркотичних речовин - вочевидь, сліди перебування наших "гостей"). Слідство триває, однак, незважаючи на мої наполегливі прохання, якимось чином встановити особу зловмисників та перешкодити їхньому перебуванню в кварирі брата, жодних оперативних кроків зроблено не було.

Під впливом усіх цих обставин, а також у зв'язку з погіршенням розумової та фізичної спроможності брата, я почала клопотання для поміщення його на постійне перебування до лікувального закладу типу "інтернат". Для мене це єдина можливість убезпечити його від впливу цих людей та обмежити його вживання алкоголю (наслідком чого свого часу і стала його інвалідність та дальше погіршення стану здоров'я. Наразі брат перебуває в лікарні на плановому лікуванні, де він і проходи огляд комісією, яка мала рекомендувати або не рекомендувати його для поміщення до інтернату. На жаль, після проходження комісії, на основі того, що брат заявив лікарям, що не вважає доцільним перебувати в інтернаті, нам не було надано довідку-рекомендацію про його поміщення туди. Я в розпачі, адже знаю, що коли він повернеться додому з планового лікування, то знову потрапить під вплив зловмисників, якому я, будучи літньою жінкою, не можу перешкодити - а на допомогу правоохоронців покладатися марно.

Перепрошую за такий тривалий опис нашої складної ситуації. Будь ласка, підкажіть, що я, з погляду законодавства, можу вчинити в даній ситуації, аби а) змусити правоохоронців таки зайнятися цими зловмисниками; б) повторно поставити питання про поміщення брата до інтернату, також з урахуванням наших обставин.

Наперед вдячна.

Есть возможность поместить его на принудительное лечение, как лицо, совершившее общественно-опасное деяние. Вашему брату следователь, узнав о его болезни, обязан был предоставить бесплатного адвоката от государственного центра . Пообщайтесь с этим адвокатом, если он Вас не устроит, обратитесь к оплатному адвокату.

При написании ответа используется разметка Markdown.