3452 дня назадНадія

коротка передісторія... приватний будинок на 2 квартири, 2 власника. В квартирі №2 сталась пожежа через замикання, зачепило і кв. №1, власник якої подав до суду на сусіда. Суд 1ї інстанції прийняв рішення, де визначено винною власницю кв №2, призначено сплатити матеріальну і моральну шкоду. Відповідач (вона є пенсіонеркою, єдине майно-ця квартира) подала заяву в апеляцію. І в той же час оформила договір дарування квартири на внучку. Якщо навіть рішення апел.суду буде не на її користь і призначать сплатити матеріальну шкоду сусіду (а єдине джередо доходів-її пенсія), то чи є загроза втрати цієї квартири, тобто чи будуть підстави визнавати договір дарування фіктивним?

Минона

1) якщо мова йде про власників будинку з двома квартирами, то можуть, так як нема згоди другого співвласника приватного будинку. 2) якщо мова йде про власників окремих квартир, то не можуть, так як згода тоді не потрібна.

Аноним

Не зовсім розумію. Це один будинок. Дві квартири. Окремі входи. Окремі документи. Нотаріус сказав згода не потрібна... І арешту не було.

При написании ответа используется разметка Markdown.