3440 дней назадАноним

я хочю забрати позивну заяву про розiрвання шлюбу чи повинен бути присутнiм чоловiк чи лиш я як позивач скажiть будь ласка,дякую.

Достатньо Вашої присутності

Невідомий Адвокат

только вам её не отдадут, если провадження уже открыто

Аноним

я хочю забрати позику про розiрвання шлюбу чи буде вiдбуватися судове засiдання чи потрiбно указати причину.

Аноним

а може бути таке що судя невiдаст менi позику скажiть будьласка дякую.

Невідомий Адвокат

якщо провадження вже відкрито, то просто клопотання про залишення позовної заяви без розгляду. причину можно не вказувати. або просто можете не ходити в засідання. після другої неявки той самий результат, та ж сама ухвала - про залишення позову без розгляду. але саму позовну заяву не віддадуть, залишать собі, на памьять, в матеріали справи.

Аноним

а свiдотство про шлюб вiдадуть.

Аноним

скажiть будь ласка чи можу я потребувати вiд суддi копiю прийнятоi постанови дякую.

Невідомий Адвокат

Свідоцтво віддадуть, за клопотанням, копію залишать собі (ст.138 ЦПКУ). Вимагати копію зайве, її і так надішлють, якщо в засідання не підете. Якщо підете з клопотання про залишення без розгляду, то, або не будьте присутні при проголошенні ухвали, і тоді теж її безкоштовно надішлють, або клопотання про надання копії, тоді видадуть в суді особисто.

Необхідно подавати заяву, а не клопотання, і на підставі ст.207 ЦПК:

Стаття 207. Залишення заяви без розгляду

  1. Суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо:

5) позивач подав заяву про залишення позову без розгляду;

  1. Особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.
Невідомий Адвокат

Да, тут цікавий коментар, щодо тлумачення змісту ЦПКУ, яка потребує на свою увагу. Адже, це може бути суттєво, щоб позов саме залишили без розгляду... а не продовжили розглядати справу без позивача. Хоча мова йшла про смисл дії - клопотання про залишення позову без розгляду, а не про її форму. Створився якійсь спір про заявляти суду, чи клопотати.

У осіб, які беруть участь у справі немає таких процесуальних прав щоб ставити суд перед фактом (ст.27, 31 ЦПКУ). Хоча є назва дії, яку вони все ж таки спроможні в процесі вчинити - особи, які беруть участь у справі, мають право ... заявляти клопотання (ч.1 ст.27 ЦПКУ). Тобто, заявляти - це оформлена дія, клопотання - це її смислове наповнення (прохання). Суд не ставлять в незручну позу, а просять - клопочуть перед судом про будь-що в процесі.

Через що, все ж таки в прохальній частині заявленого клопотання все одне має зазначатись "прошу" залишити без розгляду".

Заява та клопотання це різні юридичні поняття за змістом, та правовими наслідками щодо подання документів. У своїх судженнях та аналізуючи зміст коментарів допускаєтесь помилки, порівнюючи зміст дії "заявляти" та зміст документа "клопотання". Подати до суду можливо як заяву так й клопотання, в данному випадку законом визначено, що позивач повинен до суду подати заяву про залишення позову без розгляду, про клопотання не зазначено у ЦПК з цього приводу.

Невідомий Адвокат

ч.3 ст.3 ЗУ "Про звернення громадян" (Заява /клопотання/) тут явно не при чём. Так как речь идёт о процессе. Хотя в упомянутом законе, это одно и тоже. Также не понятно, как у понятий могу быть правови наслидки, если это как бы "стационарное" определение. Клопотання, по смыслу это резолютивная часть документа, которая подаётся суду, когда его о чём-то просят. Надпись вверху, пусть будет хоть Челобитная, что смысл не меняет - просьба.

Вами зазначено, що "Подати до суду можливо як заяву так й клопотання, в данному випадку законом визначено, що позивач повинен до суду подати заяву про залишення позову без розгляду, про клопотання не зазначено у ЦПК з цього приводу". Але вибачте, а звідки це можливо? І чому позивач повинен, якщо мова йде про право, а не про обовязок? Може Ви можете зазначити норму ЦПКУ, яка надає хочь якимось процесуальним особам ПРАВО, як Ви зазначаєте, Подати до суду можливо як заяву так й клопотання ? Яка норма, стаття яка? Є лише конкретне, визначене законом процесуальне право заявляти клопотання (ч.1 ст.27 ЦПКУ). Назовіть це хочь "клопотати заяву", смисл від цього не змінюється - просити суд. Тому, подати заяву це і є заявити клопотання, тому, що іншого просто не може бути, адже інші права просто відсутні.

Ніхто з форумчан не дозволяє собі надавати оцінку іншим учасникам форуму. Це некорректно, як мінімум. Можливо лише висловлення незгоди, заперечення тощо. Що зумовлює загальнопізнавальне обговорення. Ви чомусь дозволяєте собі надавати комусь оцінки. Так для цього, шановна, доцільно хоча б не плутати ЦПКУ з КАСУ, як у Вас, наприклад, відбувається тут: http://42yurista.com/qa/51319/#120559

Действующим ЦПК Украины не предусмотрено оставление иска без рассмотрения по ходатайству лица, в законе четко указано, что суд постановляет определение об оставлении заявления без рассмотрения в случае подачи истцом ЗАЯВЛЕНИЯ об оставлении иска без рассмотрения, вот норма п.5 ч.1 ст.207 ЦПК Украины.

И что тут обсуждать, если законом предусмотрена форма)) Я написала в данной теме, поскольку Ваш ответ является неверным, чем и выразила свое несогласие с Вашей точкой зрения, предоставив Вам соотв. норму закона.

Что себе позволяют другие форумчане, мне безразлично, я себе могу многое позволить, и сама определяю, что уместно, а что нет. Я всегда отношусь критично к юридической безграмотности и некомпетентности коллег, и мне глубоко наплевать нравится это Вам или нет, - я как делала обоснованные замечания и исправления глупостей коллег, так и буду делать дальше, если не нравится, - не пишите бред и не вводите пользователей в заблуждение.

И я ЦПКУ и КАСУ не путаю, это некоторые не различают ВССУ, ВАСУ от ВСУ, если у Вас и с этим также проблемы, ознакомьтесь с судебной практикой в реестре.

При написании ответа используется разметка Markdown.