3435 дней назадрома

ДОбрий день.допоможіть, до мене дзвотить слідчий МВ УМВС і каже , що було вбивство і мої автомобільні номера було помічені у відповідному районі. Каже щоб я зявився поговорив, дав покази. ЩО мені робити, так щоб на мене нічого не повішали, я реально там не був. ЩО ж робити? Чи повинні мені якейсь офіційне повідомлення надати, виклик до міліції?...

Евгений

в любом случае если не будете являться, то будут все основания для привода! если вас там не было, то в даче показаний сошлитесь на алиби, если такое имеется!

Невідомий Адвокат

Якщо зателефонує ще, то запропонуйте йому припинити телефонне хуліганство. При цьому зауважте, що виклики до слідчого здійснюються повісткою, з зазначенням процесуального статусу.

Доброго дня! кожен громадянин має не тільки права, але і обов"язки, один з яких є явка на виклик слідчого. Не робіть проблеми з того, що Вас викликали по телефону. Слідчий має на це повне право це раз, а по друге Ви маєте можливість домовитись про час проведення з Вашою участю слідчих дій і уникнути відповідного часового дискомфорту. Якщо Ви за щось переживаєте, зверніться до адвоката і з ним Ви зайдете у приміщення МВ і вийдете з нього, без будь-яких проблем. Вартість цієї послуги буде доволі невисокою.

Стаття 135. КПК Порядок здійснення виклику в кримінальному провадження

  1. Особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою. Подробнее: http://kodeksy.com.ua/kpku-2012/135.htm

До слідчого раджу йти з своїм адвокатом.....

Аноним (автор вопроса)

По телефону слідчий має повне право викликати Вас згідно: Статті 135 КПК "Порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні 1. Особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою."

Аноним (автор вопроса)

це мені розповіли в МВ УМВС ....то що робити??? виклик по телефону можливий?

так. Зверніться до адвоката і йдіть. якщо нічого не знаєте, то ваше спілкування з слідчим у Вас займе максимум пів години.

звісно можливий!!!!!!!!!!!!!!!! беріть адвокат і ідіть до слідчого!!!!!!!!!!!!!!!!

Невідомий Адвокат

а у якому статусі він прийде до слідчого? адже, його "просять" завітати поговорити... а чи можливо просто поговорити в кримінальному провадженні? а чи має перед поговорити вже існувати відповідна Постанова слідчого про виклик у якості ... чи цю Постанову "дорисують" вже потім, коли особа сама завітала поговорити, раптом щось наговорить?... тоді чому йому не повідомили про статус?

Минона

так вы же уже говорите с ним по телефону, вот и говорите дальше. спросите, чем могли бы ему помочь, что рассказать. можете внимательно и долго разговаривать с ним по телефону. если попросит явиться поговорить, с глазу на глаз, обещайте явиться, но не ходите. перейдите на пакет с доплатой за входящие звонки, и пусть себе звонит и вызывает. привлечь к ответственности и сделать привод всё равно не сможет, ведь в деле нет ваших расписок о получении повесток.

Аноним

Шановні юристи! А підскажіть будь-ласка, а навіщо цьому хлопчині Роману йти поговорити до слідчого треба разом з адвокатом? Що зможе вдіяти адвокат у МВ УМВС, чи зможе надати правову допомогу? Щиро дякую.

Аноним

Если говорит, что номера видели, то так оно и есть. Тем более речь идёт об убийстве. Просто Роман об этом всё ещё никак не можете вспомнить. Ему пока мерещится какое-то алиби, что его там не было. Надо просто вспомнить что был, а слидчий поможет это сделать, возможно у него уже даже есть свидки.

При написании ответа используется разметка Markdown.