3439 дней назадАноним

Подскажите пожалуйста какую сумму необходимо заплатить судебного сбора за подачу заявления в суд в отношении истребования письменных сведений о том, принимались ли судом в рамках рассмотрения заявления об истребовании доказательств от 09.07.14 по делу №484/2898/14-ц меры обеспечения доказательств по исковому заявлению от 09.07.14 про взыскание алиментов в твердой денежной сумме ??

Если такое заявление немайнового характера в деле отдельного производства, то ставка = 0,1 размера миним. заработной платы. Я права?

Заранее благодарю.

вы просто хотите узнать были ли истребованы доказательства ? Это не исковое заявление, вам нужно знакомиться с материалами указанного дела, это бесплатно путем подачи заявления с такой просьбой.

Аноним (автор вопроса)

Благодарю. Но есть проблема: все материалы по моему иску находятся в др.городе. Поэтому я обращаюсь в суд с новым заявлением на истребование сведений в письменном виде. По Вашему ответу ясно, что данное мое обращение подается безоплатно. Так?

Нет, это способ обеспечения доказательств, посему платится 0,1 минималки за подобное ходатайство

Аноним (автор вопроса)

Возможно ответы различны ввиду неясности ситуации. Повторю: мною был подан иск на истреб.алиментов с заявлением на истребование доказательств по этому иску. Суд исковое заявление рассмотрел, а вот заявление на истребование доказательств - неизвестно, потому что никаких сведений мне об этом не предоставил. А для меня важны эти сведения для дальнейшего обращения в суд. А по сему я снова обращаюсь в суд с данным заявлением, чтобы суд предоставил мне письменный ответ: были ли судом приняты какие-либо действия по рассмотрению моего заявления об истребовании доказательств и какие именно? Вот именно ТАКОЕ моё обращение попадает ли под оплату судебного сбора или нет? По моему разумению - это заявление оплачивается 0,1 от мин.з-п = 121,80грн. Я права? ВСЕМ СПАСИБО ЗА СОДЕЙСТВИЕ!!

Питання про забезпечення доказів вирішується ухвалою. Відмова в забезпеченні доказів оскарженню не підлягає, а оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи (частина четверта статті 135 ЦПК). Я подивилась в єдиному державному реєстрі судових рішень вашу справу (вище ви зазначили номер). Ухвали про забезпечення доказів немає. В рішеннях немає згадки про докази, які витребувані судом за вашою заявою. Враховуючи те, що справа вже пройшла апеляцію, а касація не витребовує докази, а переглядає справу на дотримання норм матеріального та процесуального права, не зовсім розумію, що ви хочете зробити пропустивши ще й строк касації. За ознайомлення з матеріалами справи судовий збір не платиться, судова система працює за процесом - див. ЦПК. Письмова відповідь вам що там в матеріалах, кодексом не передбачена, потрібно з матеріалами знайомитись. Ви помилково вважаєте прохання про інформацію з матеріалів справи окремим провадженням. Це зовсім не те, що ви думаєте. Стаття 234 ЦПК передбачає, що в порядку окремого провадження розглядаються справи про:

1) обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;

2) надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності;

3) визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою;

4) усиновлення;

5) встановлення фактів, що мають юридичне значення;

6) відновлення прав на втрачені цінні папери на пред'явника та векселі;

7) передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність;

8) визнання спадщини відумерлою;

9) надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку;

10) обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу;

11) розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб.

При написании ответа используется разметка Markdown.