3427 дней назадАноним

ВВ 2000р. я придбала земельну ділянку без документів. В 2005р. оформила її державним актом разом з землею, що знаходиться під моїм будинком по вул Вишневій, а участок виходить на вул.Набережна ( пааралельна вулиця). Біля цього участку по вулиці Набережна я придбала ще один будинок і зробила загальний підїзд до обох будинків з цієї ж вулиці, який оформила теж держактом разом зі своїм будинком ( що по вул.Вишнева). В 2006р. продала будинок по вул.Набережна, а земельна ділянка під заїздом до воріт залишилась за держактом моєю. В цьому році власник тієї ділянки подає до суду та хоче відібрати собі землю під заїздом.Як залишити все як є?

Потрібно дивитись законодавство, що діяло на момент продажу будинку. Якщо не помиляюсь, там при купівлі будинку новий власник отримував право вимагати зем. ділянку, що необхідна для користування будинком. Відповідаю по пам*яті. Раджу не займатись цим самостійно, а надати юристу матеріали (копію отриманої вами позовної заяви тощо) для складання належного юридично обгрунтованого заперечення. Вважаю, у цій справі багато що потрібно проаналізувати, в т.ч. і те, чому новий власник тільки зараз звернувся, переглянути строки давності тощо.

Та мабуть позивач не хоче відібрати в Вас ділянку, бо ніхто не може позбавити Вас власності так, а хоче встановити так званий сервітут, тобо право користування ділянкою для того, щоб можно було підїхати до його будинку. І власне, я майже впевнений, щоб у такому разі суд прийме бі позивача. Але ніде не вказане, що такий сервітут повинен бутий безкоштовним. Тобо вимагайте у судовому порядку покладення на позивача обовязку щодо орендної плати за користування вказаною ділянкою. Але для більш детальнішої консультації необхідно вивчти усі наявні документи щодо спору

При написании ответа используется разметка Markdown.