3417 дней назадДарморіз Любов

Мій двоюрідний брат( інвалід 3 групи з діагнозом розсіяний склероз з 2008року) оформив на мене дарчу на будинок в жовтні 2010 , який йому перейшов від нашої бабусі по заповіту . Документи оформляв в державного нотаріуса сам . З жінкою був розлучений з 2007 року . Син в судовому порядку відказався від батька а дочка не цікавилась його життям . В квітні 2011 року помер від серцевого нападу . Після смерті батька через рік його дочка подає на оскарження дарчої мотивуючи тим , що батько був хворий і не розумів вчинку своїх дій . Я з братом 1 лютого 2011року проходила мед комісію на продовження групи , де йому залишили інвалідність 3 групи і на слідуючий огляд він мав прийти через 2 роки . Судово - медична експертиза по- смертно на яку подала дочка , визнала його неадекватним таким що він не мав права на юридичне оформлення дарчої . В тому будинку не були прописані дружина і його діти , ніколи там не проживали і не вкладали ніяких коштів . Після смерті брата я вклала кошти на будівництво бо не знала що може бути судова тягянина яка поки що не в мою користь . Порадьте мене як я маю діяти . Дякую .

Адвокат Мацко (Киев)

Ви можете просити суд призначити додаткову або повторну експертизу (потрібно обгрунтувати необхідність її призначення у клопотанні), викликати експерта до суду для дачі пояснень (підготувавати завчасно запитання, які ви будете йому задавати, і які б допомогли б вам у підримці вашої позиції щодо необгрунтованості, неповноти та неясності висновків експерта). Для цього краше буде знайти юриста, який би вам допоміг у суді.

Адвокат Мацко (Киев)

Ще таке питання - що конкретно просить позивач у позові?

Аноним (автор вопроса)

Дочка мого двоюрідного брата просить скасувати дарчу на будинок мотивуючи тим , що батько мав діагноз розсіяний склероз 3 групи інвалідності і з її слів не міг бути адекватним і не усвідомлював свої дії та керувати ними на момент укладання договору дарчої

Адвокат Мацко (Киев)

Скоріше за все у прохальній частині позову позивач просить визнати договір дарування недійсним, так? Зверніть також увагу на те, що позивач, яка не є стороною договору, але подає позов, має довести, що зазначеним договором порушені її цивільні права та інтереси.

Аноним (автор вопроса)

Так дочка мого брата просить визнати договір дарування не дійсним . Вона не цікавилась і не піклувалась про батька інваліда 3 групи. Зі своєї пенсії 740 гривень він сплачував 350 гривень аліментів на її навчання . Мене цікавить питання , чи міг інвалід 3 групи з діагнозом розсіяний склероз мати право на юридично - правові дії . Дякую

Адвокат Мацко (Киев)

На це питання може відповісти лише експерт...

При написании ответа используется разметка Markdown.