3430 дней назадВладимир

Весною цього року на працівника підприємства було складено адміністративний протокол. Другий екземпляр протоколу працівникові не було вручено, що унеможливлювало його оскарження. На підставі цього протоколу податкова служба прийняла рішення про застосування фінансових санкцій до підприємства. Підприємство цього рішення також не отримало. Наразі податкова подала позов на підприємство до адміністративного суду про стігнення податкової заборгованості. Враховуючи те, що до початку судового процесу підприємство не мало на руках жодного документу по цій справі, чи може підприємство в рамках цього процесу просити суд скасувати рішення та протокол чи потрібно подавати окремий, зустрічний позов до податкової? Дякую.

Краще подати позов про скасування та у вже існуючій справі клопотання про зупинення розгляду справи до вирішення питання по неправомірності і скасуванню.

Володимир (автор вопроса)

Юлія, дякую за відповідь. Але прошу вас уточнити питання мені, адже я не юрист. Якщо я як відповідач в існуючій справі буду 1)не погоджуватися з вимогами позовної заяви та 2)просити скасувати протокол та рішення податкової, то якщо суд погодится зі мною по першому питанню чи задоволить він моє друге прохання? Чи дасть відповідь, що скасування протоколу та рішення не входить до розгляду цієї справи? Дякую.

Скасування не входить, якщо ви доведете, що вимоги позовної безпідставні та незаконні, результатом буде формулювання відмовити позивачу в позові. Але врахуйте, що вимоги податкової грунтуються на законності протоколу, рішення, поки воно не скасоване, воно вважається законним. Тому логічно доводити неправомірність та просити скасувати. І для інформації, податкова завжди йде до кінця. Процес у вас передбачається довгий. Це консультація в загальному, якщо цікавить вивчення ваших матеріалів та обгрунтована відповідь, звертайтесь, домовимось.

Володимир (автор вопроса)

Що для домовляння потрібно і скільки це буде коштувати?

Миськов Сергей

Необхфдно у вже наявній судовій справи заявити клопотання про витребування в ДПІ даного протоколу із доказами його вручення правопорушнику. Після того, як копію протоколу буде долучено до матеріалів судової справи у Вас зявляться підстави стверджувати про те, що строки на оскарження протоколу пропущені Вами з поважних причин. В даному випадку готується позов про скасування протоколу або визнання незаконними дій перевіряючого органу який подається до адміністративного суду. Після відкриття провадження у справі про скасування протоколу в справі про стягнення заборгованості (санкцій)_ подається клопотання про зупинення розгляду до вирішення питання законності протоколу по суті. І лише після остаточного вирішення питання з протоколом буде можливість розібратись зі стягненням штрафних санкцій. Буде зацікавленість, пишіть: s.misckow@ukr.net/ З Вас документи і узгодження вартості послуг - з мене робота.

оскаржується не протокол, а рішення, винесене на підставі цього протоколу. Все можливо розглянути в одній справі, але для вірної консультації треба вивчати документи

Володимир (автор вопроса)

Андрей, протокол админ нарушения составлен на частное лицо-продавца. Решение о фин санкциях принято налоговой на основании этого протокола. Протокол ни продавцу ни предприятию не вручался. Никаких решений о фин санкциях предприятие не получало ни по почте ни через своего представителя. О том, что на предприятие наложены финсанкции узнали уже получив Ухвалу о возбуждении административного дела. Решение о фин санкциях принято по закону на основании админ протокола. Админ протокол действует, его никто не скасовывал. Но он составлен без доказательной базы и второй экземпляр не был вручен.

Исходя из информации, что вы даете, все можно обосновать и надлежащим образом решать данную ситуацию. Цены у всех юристов разные, стоимость нужно узнавать лично у каждого, позиция в основном сходиться. Моя почта 0970540004@ukr.net

Володимир (автор вопроса)

Спасибо всем откликнувшимся.У кого есть опыт ведения подобного дела? Кто-то может предоставить копию решения суда?

разумный подход, почту вашу укажите

При написании ответа используется разметка Markdown.