3419 дней назадВероника

Здравствуйте! Бывший муж по наследству получил дом и участок под него, оформил право собственности на себя еще до нашего брака. Но за время пребывания в браке мы с ним совместно сделали капитальный ремонт. Незадолго до развода он продал 1/3 дома и участка, я согласия не давала, потому что мне сказали, что раз дом перешел к нему по наследству - это не наше общее имущество и мое согласие не требуется. Но раз мы в него вместе средства вкладывали, вследствие чего стоимость увеличилась в 2,5 раза, на что-то же я могу претендовать? Можно ли признать недействительным договор купли-продажи?

Миськов Сергей

можете претендувати на половину вартості ремонту в якості розподілу спільно нажитого майна. Визнати недійсним договір купівлі - продажу немає правових підстав

Стаття 62. Виникнення права спільної сумісної власності подружжя на майно, що належало дружині, чоловікові

  1. Якщо майно дружини, чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, воно у разі спору може бути визнане за рішенням суду об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.

  2. Якщо один із подружжя своєю працею і (або) коштами брав участь в утриманні майна, належного другому з подружжя, в управлінні цим майном чи догляді за ним, то дохід (приплід, дивіденди), одержаний від цього майна, у разі спору за рішенням суду може бути визнаний об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.

Если есть еще вопросы или нужна более развернутая консультация или юр. помощь, обращайтесь ( law77@i.ua )

При написании ответа используется разметка Markdown.