3406 дней назадАноним

Двое підлітків з території ремтупика залізниці викрали із відкритого контейнера з розукомплектованими деталями металеву пластину,щоб здати на металобрухт.Не осиливши винести її вручну,повернулись із саньми і спробували вивезти її на санях.Були затримані міліцією вже за територією,деталь забрана як речовий доказ.Яке покарання може їх очікувати? Обидва на момент скоєння злочину мають 15 років,на обліку не стояли,раніше правопорушень не скоювали.Чи можуть їх виключити із навчального закладу,де вони навчаються?

Аноним (автор вопроса)

За якими критеріями оцінюється вартість деталі: як металобрухту,залишкової вартості чи роздрібної?

Евгений

Учитывая обстоятельства (15 лет, школьник, на учете не состоят) наказание согласно санкции ст 185, на мой взгляд, будет либо арест, либо условное. По поводу отчисления со школы закон гласит "

У разі скоєння учнем злочину, що тягне за собою кримінальну відповідальність і засудженими до позбавлення волі, за рішенням педагогічної ради та наказу директора школи такий учень виключається із загальноосвітнього навчального закладу. Відповідно до Положення про умови навчання та отримання базової та повної загальної середньої освіти особами, у загальноосвітніх навчальних закладах при установах кримінально-виконавчої системи, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України, Державного департаменту України з питань виконання покарань від 01.03.2002 року № 154/55 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.03.2002 року №281/6569 такі учні продовжують навчання у загальноосвітніх навчальних закладах при установах кримінально-виконавчої системи."

При написании ответа используется разметка Markdown.