3389 дней назадСергій

Доброго дня!Звертаеться до вас представник релігійной громади Свідків Єгови в ,Кировоград-Козак С.М.Пiсля оприлюднення інформаціі про мобілізацію,стосовно священослужителів,виникло питання у міських воєнкоматів стосовно тих віруючих,що не мають посад в релігійній громаді та є такими що мають військовий квиток та є військовозабов"язаними.Тому що більшість вірян-чоловіків не мають посад чи сану хоча є відданними своїй справі.Виникае питання:чи мають такі віруючі можливість звільниння від призову або мають право на проходження альтернативної служби у організаціях не під командуванням військових?Це питання МінОборони не пояснює.Бо від цього залежить чи буде людина притягуватись до кримінальної відповідальності,тим самим руйнучи своє життя або є можливість замінити військову службу альтернативною та бути корисною Державі та суспільству.З повагою Козак С.М.Громада з подякою чекає на вашу відповідь.

Минона

Якщо посада в релігійній організації є, то проблем не може бути, і не буде.

Якщо посади немає, то, як би був військовий, або надзвичайний стан, то проблема б була. Так як "альтернативна служба" і профілюючий закон стосуються лише тільки "строковиків".

Тому, виходимо по суті - все в загальному порядку. Згідно якого, зараз таких негараздів немає ні для кого з громадян. Адже, зараз немає призову по мобілізації.

Примітка: діючим законодавстом не передбачена така новелла законодавства, як часткова мобілізація; також відсутні санкції за неучасть в подіях, предмет регулювання яких відсутній.

З повагою, до релігійної громади!

      якщо у громади є така можливість, то помолитися також задля вшанування на Україні ст.60 її Конституції: **Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні 
      розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.**

      ч.2 ст.65 КУ: Громадяни відбувають військову службу відповідно до ЗАКОНУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! іншого порядку, визначеному ЗАКОНОМ, щоб громадяни взяли в руки 
      зброю, НЕ ІСНУЄ!!!!!!!!!!!!

...діючим законодавстом не передбачена така новелла законодавства, як часткова мобілізація; також відсутні санкції за неучасть в подіях, предмет регулювання яких відсутній.... Не соглашусь с этим утверждением.

мобілізація - комплекс заходів, здійснюваних з метою планомірного переведення національної економіки, діяльності органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій на функціонування в умовах особливого періоду, а Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - на організацію і штати воєнного часу. Мобілізація може бути загальною або !!!!частковою!!!! та проводиться відкрито чи приховано

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3543-12/print1382594872864045

Стаття 336. Ухилення від призову за мобілізацією

Ухилення від призову за мобілізацією -

карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2341-14/print1389938151755903

Аноним

У нас чомусь прийнято крутити визначеннями. На кшталт - співвласник і власник одне і теж. Де в тому законі є поняття "часткова" ? І що це таке часткова мобілізація? Права громадян не рівні? Один іде воювати, інший сидить вдома? Які підстави для обмеження конституційних прав громадян? ЧОМУ лише частини? Хтось звернувся до КС за тлумаченням того закону? Чи тлумачимо як кому вигідно?

Аноним

мобілізаційна підготовка - комплекс... заходів, які здійснюються в мирний час з метою задоволення потреб оборони держави і захисту її території від можливої агресії, забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Коли і яким законодавчим актом був введений надзвичайний (військовий) стан чи особливий період?

Аноним1
  1. Если Конституция Украины визначає військову службу на підставі тільки закону, то выходит, что МОБИЛИЗАЦИЯ и ПРИЗЫВ граждан на военную службу в период МОБИЛИЗАЦИИ являются не только разными предметами, а и регулируются только ЗАКОНОМ.

  2. МОБИЛИЗАЦИЯ может быть общей и частичной.

  3. Понятие ЧАСТИЧНОЙ мобилизации вызначено ч.3 ст.4 ЗУ «Про мобилизацию и моб.подготовку», а ОБЩЕЙ- ч.2 ст.4.

  4. ОБЩАЯ мобилизация отличается от ЧАСТИЧНОЙ тем, что проводится не в части местности страны, а на всей её территории, не в певний частыни «національної економіки, Збройних Сил України, інших військових формувань, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, підприємств, установ і організацій», а всей полностью, а также если в понятие ЧАСТИЧНОЙ МОБИЛИЗАЦИИ добавить самое главное из понятия ОБЩЕЙ МОБИЛИЗАЦИИ - «органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування».

  5. Часть 1 ст.39 ЗУ «Про військовий обов'язок і військову службу» - ПРИЗОВ військовозобов’язаних та резервістів на військову службу під час МОБИЛИЗАЦИИ проводиться в порядку, визначеному цим Законом та Законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Стало быть – больше ни чем иным!

  6. В ЗУ «Про військовий обов'язок і військову службу» больше ничего нет, что могло бы регулировать ПРИЗОВ граждан на военную службу в период МОБИЛИЗАЦИИ. Значит смотрим оставшийся второй закон.

  7. Часть 5 ст.22 ЗУ «Про мобилизацию и моб.подготовку» - ПРИЗОВ громадян на військову службу (крім тих, що проходять службу у військовому резерві) під час МОБИЛИЗАЦИИ або залучення їх до виконання обов'язків за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, здійснюють місцеві органи виконавчої влади через військові комісаріати…

  8. Из чего следует, что при частичной мобилизации не задействован субъект, который мог бы осуществить ПРИЗОВ військовозобов’язаних на військову службу під час МОБИЛИЗАЦИИ - місцеві органи виконавчої влади, а потому, провести ПРИЗОВ в такой ситуации просто невозможно.

  9. По сути, происходит не ПРИЗОВ по МОБИЛИЗАЦИИ, а что-то другое. Формируется как бы не армия, а какое-то незаконное вооружённое формирование...

Аноним

Подивіть репортажі по ТВ. Добровольчі батальйони, добровольці в нацгвардії, і тд. Поранений - лікуйся як знаєш. Вбили - рідні навряд чи добються виплат від держави. ТВ іншої сторони, теж кричить що добровольці. Військових регулярної армії немає. То що ж відбувається?

Аноним

Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Здійснення цього права може бути обмежене законом лише в інтересах охорони громадського порядку, здоров'я і моральності населення або захисту прав і свобод інших людей.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.

Ніхто не може бути увільнений від своїх обов'язків перед державою або відмовитися від виконання законів за мотивами релігійних переконань. У разі якщо виконання військового обов'язку суперечить релігійним переконанням громадянина, виконання цього обов'язку має бути замінене альтернативною (невійськовою) службою.

Аноним

Це головний закон Конституція, для віруючих не може бути ніякого кримінального переслідування альтернатива а не автомат і АТО

Аноним

Минона писав "Якщо посада в релігійній організації є, то проблем не може бути, і не буде" А хто має право визначати віруючий чи не віруючий? Зареєстрований членом релігійної організації (церкви, громади ітп, а по суті комерційної організації) - значить віруючий?

При написании ответа используется разметка Markdown.