3237 дней назадАноним

Доброго дня! Потрібно подати позовну заяву до суду, для розірвання щлюбу. Яким чином це зробити, якщо є маленька дитина (2,5 роки), яка не зареєстрована за місцем реєстрації батьків (взагалі за жодною адресою не зареєстрована)? Місце реєстрації батьків дитини різне, а фактично вони проживають в нещодавно придбаній квартирі усі разом( проте, щоб зареєструвати дитину необхідно одномуз батьків взяти довідку в паспортному столі про те,що дитина не зареєстрована з іншим) В ситуації, яка склалася, цього зробити не можна . Договір купівлі-продажу квартири, де проживає сім'я, оформлений на матір дитини, але жоден з батьків не зареєстрований за адресою фактичного проживання.

Исковое заявление подается по месту регистрации ответчика - мужа. Не имеет значения где прописана жена и ребенок. Что касаемо алиментов, подается по месту проживания матери.

Позови про розірвання шлюбу можуть пред'являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача також у разі, якщо на його утриманні є малолітні або неповнолітні діти або якщо він не може за станом здоров'я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування будь-кого з них.

колега-юрист

Людмила - юрист, Вы неправы. Про альтернативную подсудность Вы не слышали? А она есть и действует. МОЖНО подавать иск по месту регистрации ребенка. И, о чудо, суд такой иск принимает и рассматривает. Буквально вчера у меня было судебное заседание, по иску о расторжении брака, поданном по месту регистрации истицы и ее несовершеннолетнего ребенка.

Проверяйте информацию прежде, чем консультировать людей.

При написании ответа используется разметка Markdown.