3237 дней назадАнна

Здравствуйте, подскажите пожалуйста имеет ли юридическую силу расписка написанная братом и завененная нотариально, о том что он не будет иметь претензий на квартиру (квартира приватиз. матерью). Заранее благодарю.

Здравствуйте! Да, конечно! Если начнет претендовать на часть имущества все только через суд. Мама еще жива? Рекомендую переоформить на себя квартиру не затягивать. Если у Вас есть еще вопросы звоните 0509294417, 0443315576

Юрий 050 328 26 03

Отказ от наследства происходит у нотариуса после открытия наследства (после смерти наследодателя). Мама может написать завещание только на одного из детей и не надо ни каких расписок.

Вважаю, що відмова в такому вигляді від спадщини, не дійсна.

НЕ: действительна, если будет поддаваться сомнению. Не действительным через суд в нашей стране можно признать что угодно. Поэтому сколько специалистов , столько и мнений.

Цікава тема. Для прийняття спадщини встановлюється строк — 6 місяців, який починається від дня смерті особи або дня, з якого особа оголошується померлою за рішенням суду. Після смерті людини потрібно звернутися в державну нотаріальну контору за місцем її реєстрації до закінчення строку у 6 місяців. Отже, маємо перший цікавий момент у даному випадку, коли написана розписка і коли розпочинається строк прийняття спадщини та чи може особа відмовлятись від спадщини раніше смерті спадкодавця, раніше, ніж у особи виникло право на спадщину...(в даному випадку, я так розумію, про смерть власника майна не йдеться). Далі момент з відсутністю засвідчення дійсності підпису "спадкоємця", невідповідність змісту розписки (автор каже, що в розписці особа "відмовляється від претензій на квартиру"..., таке собі цікаве формулювання, не визначає відмову від конкретного спадкового майна) і хто-зна, який ще зміст у даній розписці вже не говорячи про порушення порядку і форми відмови від спадщини...

да. размытый вопрос . масса вариантов развития событий. Факторов много может на это повлиять.

При написании ответа используется разметка Markdown.