3192 дня назадАлексей

добрый день! Я хочу оформить пособие при рождении ребенка.Скажите нужно ли в обязательном порядке ребенка прописывать ???

Ольга (098) 856 0306

Передусім, батькам слід підготувати всі необхідні документи. Відповідно до закону про реєстрацію громадян для прописки новонародженої дитини необхідні: •свідоцтво про народження дитини. Свідоцтво про народження дитини видається в РАГСі на підставі довідки з пологового будинку, паспортів батьків та свідоцтва про їх шлюб. Термін отримання свідоцтва про народження — один місяць. Якщо батьки не встигли зареєструвати свого малюка у встановлені терміни, їм доведеться заплатити штраф; •документи, що посвідчують особу батьків — їх паспорти. За законом дитини необхідно прописати протягом 10 днів з дня народження, реєструють дітей за місцем проживання одного з батьків. Згідно з Постановою КМУ "Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" Для отримання допомоги необхідно звернутись до відділу соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, або за місцем народження дитини. Важливо: Звернутися необхідно не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини, інакше допомогу не призначать. Для отримання допомоги необхідно передусім пред’явити паспорт або інших документ, який підтверджує особу та Індивідуальний податковий номер (ІПН). Крім того необхідно надати: — Заяву, яка складається у довільній формі із зазначенням даних для реєстрації місця проживання дитини.;

— Копію свідоцтва про народження дитини. (У випадку народження мертвої дитини допомогу при народженні не призначають).

— Копію рішення про усиновлення опіки – подають лише опікуни. Даний перелік документів є вичерпним. Реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі направлених органами соціального захисту населення даних, що зазначив законний представник, з яким постійно проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини.

При написании ответа используется разметка Markdown.