3192 дня назадАноним

Добрый день! Около 4 недель назад я уволился с роботы, но мне до сих пор не вернули трудовую книгу, постоянно какие то отмазки и т.д., то анкеты какой то нет и они еще меня не уволили, то заява не так написана (хотя они печатают образец и что там написать кроме фамилии не так я не знаю). Теперь я нашел новую роботу, то без трудовой меня не могут оформить и из старого места роботы я забрать её не могу. Посоветуйте как поступить.

залежно від того, чи є у Вас підтвердження, що Ви подавати заяву про звільнення.. по ст. 38 КЗпП, я так розумію...., чи є інші підтвердження, що Вас звільнили (копія наказу тощо)..

Аноним (автор вопроса)

Так по ст. 38 КЗпП, копій заяви і т.п. нема.

надсилайте поштою на адресу реєстрації і фактичного місцезнаходження роботодавця (якщо це різні адреси) поштою з описом та зберігайте чек поштового відправлення.. В даному разі, якщо роботодавець займе позицію, що Ви ще не подавали заяву, строк 2 тижневого попередження почнеться після отримання заяви поштою.... Можливе ще й відпрацювувати доведеться .. Саме таку позицію роботодавець і може зайняти, оскільки в іншому випадку буде винен Вам кошти (оплату з моменту звільнення до фактичної видачі трудової "на руки")

Ольга (098) 856 0306

У день звільнення працівнику має бути видана належно оформлена трудова книжка та копія наказу про звільнення, а також виплачені всі належні йому суми. Слід враховувати, що, в разі затримки видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу, працівникові виплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу. Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки (частина четверта ст. 235 КЗпП). Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки. Раніше внесений запис про день звільнення вважається недійсним у порядку, встановленому пунктом 2.10 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 р. № 58. За додатковими запитаннями звертайтесь за тел: +3098 856 03 06

При написании ответа используется разметка Markdown.