3181 день назадАноним Влада

Чи є голова ЖБК, який є розпорядником інформації щодо мого членства у ЖБК, суб*єктом владних повноважень? Адже йому передані функції управління, а жоден з державних реєстрів не має інформації про "членство" у ЖБК (хай йому...).

Альберт

Якщо функція управління була делегована субєкту відповідним органом державної влади чи місцевого самоврядування, то відповідно він є субєктом владних повноважень.

Аноним Влада (автор вопроса)

ЖБК є розпорядником інформації щодо членства у ЖБК, а орган місцевого самоврядування не має права втручатися в діяльність кооперативу. По-друге, правління ЖБК і голова правління виконують управлінські функції в кооперативі. Знову ж таки, - до чого тут місцевий орган самоврядування. (Ухвала по справі Вінницький апеляційний адміністративний суду № 686/2818/15-а від 27 травня 2015 року). Згідно ч.7 ст. 3 КАС України суб'єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, .... ДАЛІ ЧИТАЄМО .....інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень - вважаю, що це вже стосується саме кооперативу.

Чи не так, панове? У кого які міркування?

голова ЖБК не є суб'єктом владних повноважень у розумінні КАС України. Він є службовою особою господарюючого суб"єкта та здійснює свої повноваження на підставі Статуту ЖБК.

Аноним Влада (автор вопроса)

Дякую! Тепер частину своєї проблеми я зрозуміла.

Аноним Влада (автор вопроса)

Можна позиватися тільки цивільним позовом?

При написании ответа используется разметка Markdown.