3168 дней назадАноним

Здравствуйте,я вдова,у моего мужа до меня была семья в которой был один ребенок.После его смерти возник вопрос по поводу жилья.В квартире приписана я и мой ребенок от предыдущего брака.Квартира не приватизирована. Кто имеет право на наследство(завещания не было)?Как мне оформить правильно наследство?

Аноним

Якщо квартира неприватизована та Ваш чоловік був наймачем вказаного житла, то вирішення питання про спадкування такого житла можливе лише у випадку, якщо на час відкриття спадщини квартира була місцем постійного проживання спадкодавця або він зберігав право користування нею, та спадкодавець подав у встановленому порядку заяву про її приватизацію, однак квартира безпідставно не була передана йому у власність (дана позиція відображена у Постанові Верховного Суду від 11 грудня 2013 року № 6-121 цс 13). У свою чергу, у відповідності до ч. 2 ст. 824 Цивільного кодексу України, у разі смерті наймача житла наймачами можуть стати усі інші повнолітні особи, які постійно проживали з колишнім наймачем, або, за погодженням з наймодавцем, одна або кілька із цих осіб. У цьому разі договір найму житла залишається чинним на попередніх умовах.

квартира не успадковується бо не була власністю чоловіка....тільки користування....все інше майно успадковується спадкоємцями 1 черги по закону в тому числі дитиною чоловіка від 1 шлюбу....в ірвниз долях...

Неактуальний профіль

Если квартира не приватизирована, то наследством не есть.

Елизабет

Здравствуйте! подскажите пожалуйста: бабушка составила завещание на внука на земельний пай (у нее есть син у которого есть 2 детей и дочка у которой есть 5 детей). После смерти бабушки, внук в течении 6 месяцев вступил в наследство. Спустя год после смерти бабушки умирает дочь (мать єтого внука), потом через 9 месяцев умирает и син покойной бабушки. Что надо внуку для того чтоби получить свидетельство о праве собствености на пай в нотариальной конторе (какие документи надо предоставить)??? буду очень ждать ответа.помогите мне пожалуйста.Буду очень благодарен за ответ!

При написании ответа используется разметка Markdown.