3105 дней назадІнна

В 2010 році встановили аліменти в твердій сумі 500 грн. Мало того, що боржник їх майже не сплачує, є великий борг, я дізналась, що за останній час ця сума вже не акутальна. Інфляція така, що цих грошей не вистачає ні на що. Хоча би заради того, аби далі борг накопичувався більший, як розрахувати аліменти в сторону збільшення? Яка теперь сума 30% прожиткового мінімуму для дитини віком 14 років? Як правильно розрахувати борг, який вже є в урахуванням індексу інфляції? Одним словом, як правильно зробити аби збільшити суму аліментів хоча би до 800 грн, а краще ло 1000 грн на місяць? Нехай хоча борг далі накопичується за більшими сумами... Дякую наперед.

А у Вас в твердій грошовій сумі з переіндексацією? Взагалі для збільшення суми аліментів необхідно звернутися до суду з позовом. Якщо Вам необхідна допомога у правильному написанні позову. Звертайтеся за телефоном або пишіть на пошту.

Інна (автор вопроса)

Тверду суму 500 грн. на місяць встановлено судом ще у 2010 році. Віддтоді сума не змінювалась. Ви маєте на увазі, що в рішенню суду повинно було бути вказано що вона повинна підлягати індексації? І якщо таке не вказано, нічого вдіяти неможна? Хіба це само собою не розуміється, що як і ціни, аліменти повинні змінюватись адекватно цьому - самі розумієте, що таке було 500 грн в 2010 і що таке 500 грн зараз... Більше всього мені це незрозуміло. Адже про збільшення суми аліментів я знаю, що треба подавати позов до суду, проте там у статті закону про це не прописана така підстава як "інфляція". А тільки зміна матеріального сімейного стану та тому подібне... Одним словом, борг, який вже існує, я би хотіла перерахувати з індексом інфляції - це можливо? А надалі хочу збільшити суму аліментів на місяць, але не зовсім розумію на яку підставу посилатись - не можу ж я так і вказати у позові: "На даний час ці кошти перевторились на ніщо, тому збільшить суму до 1000 грн."... Чи як?

При написании ответа используется разметка Markdown.