3093 дня назадВ.В.К.

Така ось юридична проблема: між фізичною особою та банком в 2008 році був укладений кредитний договір (споживчий кредит на купівлю нерухомості). Строк дії договору до 2020 року. пОЧИНАЮЧИ З 2009 року за кредит не платилося. Не вносився щомісячний платіж. Аж до сьогоднішнього часу. Банк подав в суд в 2015 році щодо стягнення заборгованості, в загальну суму якої була включена пеня. Загвоздка в тому що в загальна сума пені розраховувалася і включена в позовні вимоги починаючи з 2009 року. Тобто, сума всієї пені взята за 6 років, хоча відповідно до ЦК України до вимог щодо стягнення пені застосовується позовна давність строком 1 рік. ПИТАННЯ: чи правомірно банк розрахував розмір пені ( в своїй сумі аж за 6 років)?

Нужно читать кредитный договор и иск банка. Исковая давность не увеличена?

В.В.К. (автор вопроса)

нет. Не увеличена.

давність застосовується за заявою сторони у спорі, Вам вірно кажуть, потрібно читати договір .. у клопотанні зазначається початок перебігу давності, момент, коли настав пропуск позовної давності

В.В.К. (автор вопроса)

Нужно писать заявление о применении исковой давности, я так думаю

В.В.К. (автор вопроса)

Є розрахунок заборгованості по кредиту. Пеня почала начислятися 6 років тому назад.

Обратитесь к юристу очно для анализа документов, разработки стратегии и подготовки встречных документов/заявлений в суд.

Нужно использовать в защите все рычаги, а не только исковую давность.

Блог «Антиколлектор в Украине»Группа ВКПаблик ФБКанал YouTube

При написании ответа используется разметка Markdown.