3016 дней назадРуслан

Доброго вечора! Підскажіть будь-ласка бабуся переписала будинок на двоюрідного брата. Чи можливо переписати будинок знову на бабусю?

Да хоть сто раз переписывайте - лишь бы денег хватало на все эти переоформления. Собственник может делать со своим имуществом что хочет, поэтому можете передавать этот дом из рук в руки сколь душе угодно.

Неизвестный

Имеется в виду. что двоюродный брат "перепишет" на бабушку. Что вы имеете в виду под словом "переписала"? оформила договор дарения? завещание? куплю-продажу?

Аноним

Тут треба зрозуміти, що значить переписала - це подарувала (або іншим способом відчужила) чи заповіт склала?...Якщо подарувала, то все - це майно двоюрідного брата, якщо заповіт склала, то як в першій відповіді - скільки душа забажає...

Руслан (автор вопроса)

Подарувала

На протязі року маєте право розірвати договір дарування, якщо є підстави, або за згодою обдарованного він може повернути дар, або на протязі трьох років з моменту укладення договору визнати його недійсним, детально телефоном.

Неизвестный

В.А.! Хватит нести чепуху! Если был оформлен договор дарения, расторгнуть его может только даритель, только в течении года. только при достаточных основаниях и только через суд. Никаких 3 лет! Никаких недействительных! Двоюродный брат может вернуть дар по собственному желанию. Если был задан вопрос. очевидно такого делания у брата нет.

Господин неизвестний ви перефразировали при етом исковеркав все и при етом ничего не опровергнув.

Неизвестный

Тогда прочтите еще и еще раз.

Субарик

Просто залишу це тут для Віктора гл.55 ЦКУ , ст722 , 727,728ЦКУ

Субарик

Субик*

Неизвестный

И я для Виктора: срок давности в 3 года для договоров дарения не применяется!!!!!!

Аноним

Можливо В.А. надав свою відповідь про можливість визнання договору дарування недійсним у контексті правової позиції Постанови Верховного Суду України від 21.10.2015 по справі № 6-202цс15?

Неизвестный

В части оснований? или сроков?

Аноним

Мабуть, і в частині підстав для визнання недійсним, і в частині строків. Адже, позовна вимога, як варіант, заявлятиметься не про розірвання, а саме про визнання недійсним правочину.

При написании ответа используется разметка Markdown.