2993 дня назадАноним

Подача позову на банк була після того як була введена тимчасова адміністрація. Суддя говорить що такого роду справи мають іншу процедуру вирішення, відповідач має бути не банк, який збанкрутілий. Хоча навіть якщо почалась ліквідація банку,вона триватиме 2 роки і банк як юриична особа існуватиме. Як вирішити цю справу?

банк може бути відповідачем поки не внесено запис про його ліквідацію

Аноним (автор вопроса)

А якщо внесений запис про ліквідацію, то він вже не зможе бути відповідачем? його повноваження делегуються ліквідатору? І як в цьому випадку може повести себе суд? Він же все одно має винести рішення, а це вже будуть проблеми позивача по отриманню коштів.

Виктория

У спорах, пов'язаних з виконанням банком, у якому введена тимчасова адміністрація або запроваджена процедура ліквідації, своїх зобов'язань перед його кредиторами, норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» є спеціальними, і цей Закон є пріоритетним відносно інших законодавчих актів України у таких правовідносинах.Статтею 36 вказаного Закону врегульовано наслідки запровадження тимчасової адміністрації.Зокрема, згідно з підпунктами 1, 2 частини пятої статті 36 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» під час тимчасової адміністрації не здійснюється задоволення вимог вкладників та інших кредиторів банку, примусове стягнення коштів та майна банку, звернення стягнення на майно банку, накладення арешту на кошти та майно банку.

Аноним (автор вопроса)

Цікаво яким чином суд вирішить судову справу. Банк не погасить кредиторські заборгованості, у зв,язку з тим,що ліквідується, але рішення суд мусить винести.

При написании ответа используется разметка Markdown.