2947 дней назадТетяна

Доброго дня! Я Тетяна , вчитель , живу і працюю в селі Троковичі Черняхівського району, Житомирської області. Вулицю Леніна, на якій я проживаю перейменували на Рубанівську за рекомендацією більшості жителів цієї вулиці (це стара стихійна сільська назва вулиці, походить від прізвища Рубанів, які там проживали та проживають), але є чимала кількість людей, що незгодні з такою назвою. Згідно моїх досліджень по історії міст та сіл Житомирщини (сайт www.city.zt.ua) село Троковичі стало центром комуністичної пропаганди в районі. В 1918 році в Троковичах створюється комнезам і партійна організація, до якої увійшли 5 комуністів - Євтух Сич, Василь Прокопчук, Василь і Михайло Рубани та Марко Коротун. В 1918 році у селі була створена сільська рада . На цвинтарі, біля сільської церкви, відбувся громадський схід , на якому виступив Іван Миколайович Рубан. Троковчани обрали революційний комітет для встановлення в селі радянської влади ї переділу поміщицької, попівської та куркульської землі . Іван Миколайович Рубан став першим головою сільської ради . В матеріалах рай партконференції за 13 квітня 1921 року/облпартархів .в.т.од.зб.94/знаходимо його в списку доповідачів «Про новий земельний закон, відміни продрозверстки» Тому в мене виникло таке запитання чи дійсно назва вулиці Рубанівська суперечить Ст. 1 п. 4 є та Cт 5 п.3 ЗАКОНу УКРАЇНИ «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» згідно якого заборонена символіка комуністичного тоталітарного режиму - символіка, що включає: ст. 1 п. 4 є)назви областей, районів, населених пунктів, районів у містах, скверів, бульварів, вулиць,…. що пов’язані з встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях…? І чи є шанси оспорити дану назву вулиці в суді? якщо можливо прошу надіслати відповідь на мою електронну адресу : tetanazosim@ukr.net

Можна оскаржити в суді назву вулиці і доказати, що ця особа І.М.Рубан мав відношення до встановлення радянської влади. Я думаю, що при тій інформації про І.М. Рубана є шанс у свою користь оспорити назву вулиці.

Адвокатское Бюро

Так, шанси є з такою аргументацією. Оскаржити рішення органу місцевого самоврядування до районного суду в порядку адміністративного судочинства.

При написании ответа используется разметка Markdown.