2939 дней назадАноним

Здравствуйте. Подскажите дальнейшие действия. Было два брата, старший умер в апреле 2015 года. Младший вступил в наследство по закону. В декабре 2015 года умер младший брат. Я вступаю в наследство по завещанию за младшим братом ( примерно в июле 2016). Суть проблемы - на днях ( апрель 2016 года) пришло уведомление ( на имя старшего брата) от банка, где выяснилось, что старший (умерший в апреле 2015 года) брат в 2012 году брал кредит и не погашал его. Дело передают в суд. Ни умерший младший брат, ни я не знали о существовании кредита. Вопросы - какие посоветуете мне сделать дальнейшие действия, унаследую ли я долговые обязанности старшего брата?

если наследуете имущество, то и долги, но не превышающие размеры имущества

Звернутись до юриста для написання в суд заперечень, оскільки банк з моєї практики нараховує відсотки після смерті позичальника.

якщо прийняли спадщину то так, в порядку передбаченому ст. 1281 ЦКУ...

Стаття 1281. Пред'явлення кредитором спадкодавця вимог до спадкоємців

  1. Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги.

  2. Кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги.

  3. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги.

  4. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

При написании ответа используется разметка Markdown.