2919 дней назадВіталіна

Доброго дня! В мене таке питання: я молодий фахівець з освітою молодшого спеціаліста. Працюю та заочно навчаюсь. Знаю, що тим, хто навчається без відриву від виробництва на заочній формі навчання на 3 і вище курсах незалежно від рівня акредитації( я навчаюсь на 3 курсі в університеті IV рівня акредитації) належить додаткова щорічна відпустка терміном 40 календарних днів! В мене було 6 днів настановчої сесії у вересні, в грудні 20 днів зимової сесії( вони оплачувались) і 20 днів сесії в квітні (оплатили тільки 2 тижні). Також знаю, що роботодавець зобов'язаний відшкодовувати один раз на рік вартість проїзду до ВНЗ і назад 50% від вартості проїзду. Мені ж сказали, що такого не було й немає. Мотивували це тим, що це не курси, не відрядження, а сесія. Що це потрібно мені! Працювати мене направили в село, де я проживаю на орендованій площі,за яку повинна платити сама, хоча в трудовому договорі є пункт, в якому прописано, що роботодавець зобов'язаний сприяти постановці молодого фахівця на квартирний облік, як особу, що потребує поліпшення житлових умов. Скажіть, будь ласка, чи законні ці дії роботодавця?

Сприяти встановленню на облік, це не означає забезпечити житлом, а щодо сплати проїзду до навчального закладу:

Стаття 219 КЗпП Оплата проїзду до місця знаходження вищого навчального закладу

Власник або уповноважений ним орган оплачує працівникам, які навчаються у вищих навчальних закладах з вечірньою та заочною формами навчання, проїзд до місця знаходження навчального закладу і назад один раз на рік на настановні заняття, для виконання лабораторних робіт і складання заліків та іспитів - у розмірі 50 відсотків вартості проїзду.

У такому ж розмірі провадиться оплата проїзду для підготовки і захисту дипломного проекту (роботи) або складання державних іспитів.

40 днів навчальної оплачуваної відпустки вам вірно надали в навчальному році , всі дні що перевищують- неоплачуються як навчальна відпустка.

При написании ответа используется разметка Markdown.