2903 дня назадАнатолій

Добрий день, моя мама тримала в банку гроші,вона померла,чи можу я як її син отримати ці гроші,через скільки часу,і що для цього потрібно?

~= А Д В О К А Т =~

Піти до нотаріуса - він усе розповість (щоб тут не дублювати багато разів роз'яснень з даного питання)/

Добрый день, Анатолий! Вам нужно обратится к нотариусу с заявлением о принятии наследства в срок 6 месяцев с момента смерти мамы, нотариус сделает запрос в банк, и после подтверждения сведений, Вы сможете получить свидетельство о праве на наследство, и с ним в банке деньги.

Стаття 1227 ЦКУ Право на одержання сум заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві

  1. Суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомог у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім'ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Стаття 1228 ЦКУ Спадкування права на вклад у банку (фінансовій установі)

1.Вкладник має право розпорядитися правом на вклад у банку (фінансовій установі) на випадок своєї смерті, склавши заповіт або зробивши відповідне розпорядження банку (фінансовій установі).

2.Право на вклад входить до складу спадщини незалежно від способу розпорядження ним.

3.Заповіт, складений після того, як було зроблене розпорядження банку (фінансовій установі), повністю або частково скасовує його, якщо у заповіті змінено особу, до якої має перейти право на вклад, або якщо заповіт стосується усього майна спадкодавця.

При написании ответа используется разметка Markdown.