2866 дней назадОльга

Чи можуть при розлученні забрати в мене дочку? Була така ситуація, що після великої сварки з п'яним чоловіком та свекрухою. Я взяла дитину та пішла гуляти, та трохи випила. Назад ішла через село і як дорбрі люди зробили з мене алкоголічку. Але це ніде не зафіксовано крім свідків (але це село,розумієте?). Після цього пройшло 3 місяці.

Gestors

При розірванні шлюбу у суді вирішується ЛИШЕ питання розірвання шлюбу. Питання виховання та місце перебування дитини, як і поділ майна у цьому випадку судом не вирішуються.

Ольга (автор вопроса)

Діло в тому, що я з дочкою приписана в свекрухи. Вона грозиться, що після розлучення заберуть дитину. Так як в неї брат юріст. Мотивуючи це тим, що я нібито алкоголічка а сусіди це підтвердять. Підримки в мене ніякої немає. Свекор п'є майже кожен день, чоловік також як зап'є то ми дочкою ніч не спимо. Постійно сварки, дитина це все бачить чує а їй всього 9міс.

ст.164 Сімейного кодексу України дає вичерпний перелік підстав для позбавлення батьківських прав: Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він: 1) не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування; 2) ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини; 3) жорстоко поводяться з дитиною; 4) є хронічними алкоголіками або наркоманами; 5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва; 6) засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини. Крім того, пункт 4) хронічні алкоголіки та наркомани(при наявності відоповідної довідки). У разі відсутності підстав дитини ніхто не забере. Якщо дитині 9 місяців суд не розлучить, відповідно до Стаття 110. Право на пред'явлення позову про розірвання шлюбу 1. Позов про розірвання шлюбу може бути пред'явлений одним із подружжя. 2. Позов про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини. 3. Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини, якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою. 4. Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини. Якщо будуть питання, можете звертатися на сайті http://lexfirm.com.ua

Аноним (автор вопроса)

Дякую!

Аноним (автор вопроса)

Доброго дня! Я йдучи з роботи по тел. посварилась з п'яним чоловіком. І не пішла начувати додому,а пішла в готель пробула там три дні.Він знав де я знахожусь і не забрав. Потім я зі злості на пилась ( не думаючи що роблю бо маю дитину 10 міс.) Стосунки з їх сім'єю завжди були і є недобрі. Боячись іти додому сіла на лавку в парку де мені стало не добре після спиртного. Випадковий прохожий поміг мені дойти до лікарні.Там помірали тиск(який був високий)) взяли на алкотест (0.3%) я попросила щоб положили в лікарню і прокапали. А вони сказали що немає мість дали укол і відправили до чоловіка якого поставили довідома де я є але він мене не забрав. Так як грошей на маршрутку не було (а йти 18км.) я пішла куда очі дивлятсья по телефону сказав щоб я не поверталась і дитину в мене заберуть. В мене стався нервовий зрив. Попала не в харошу компанію де щось спиртне підсипали, що знаю одне що втікала бо бачила що не добре опинилась десь біля річки і пробула там два дні . Потім до мене подзвонили з поліції і сказали що я в розиску. В мене сіла батарея, я добралась до міста.Там в магазині попросила щоб підзарядили, і сама подзвонила до поліції сказала де я є і вони приїхали по мене. Там провели всю процедуру де я на писала що я не пропадал а пішла сама чоловік не хотів забирати. Його визвали дали йому джосу і сказали щоб він мене забрав додому. Ми вийшли а він сказав що я додому не поїду. І відправив мене до мами. За цієї ситуації я не вийшла на роботу і мене звільнили. Він в мене сам добре шлєїть і його батько також постійні сварки і це мене добило . Знаю що оступилась але я йому все вибачала а він мене не хоче . Я з мамою приїхала щоб забрати дитину а мені її не віддали була поліція сказала що це ваші сімейні проблеми розбирайтесь самі .Я не знаю як правильно поступить і забрати дитину ми всеодно з чоловіком жити не будем. А розвести щас не можуть так як мала дитина(10міс) Підскажіть що я можу зробити. Я їх не здала що вони женуть горілку є незаконне ружйо. А вони мене обгадили так що не можу передать. Соціальних не визивали коли були в подіції і коли ми приїжали.

~= А Д В О К А Т =~

Дати самій собі доброго джосу, навіть можна пошлеїти і чекати коли дитині буде більше року та тоді розводитись. А головне зміти власне ставлення до свого життя, бо інакше закінчиться ще більш погано і буде зруйноване власне життя. Тоиу шлеїти себе потрібно регулярно, раз така вдача характеру.

Аноним

Забирай дитину і їдь до мами. Дитину забирай кожного дня, якщо не віддадуть. Приходь до свекрухи з мамою, кумами, сусідами. Але не жри горілку. А мамі передай, що шлеїти тебе потрібно так, як циган свою дитину, що посилав за хлібом. Наперед.

Аноним (автор вопроса)

А як вони приїдуть до мене з міліцією забрати дитину? З можуть чи ні ? Дитина і я приписані в свекрухи. Мене сказали випишуть. Брат у неї адвокат,

Можуть і з поліцією приїхати, бо без дозволу батька ви не маєте права міняти місце проживання дитини, тому робіть так, щоб вам добровільно давали дитину, а перше за все перестаньте пити горілку і знайдіть роботу.

С учетом того что вы творите, вас еще и родительских прав можно лишить

При написании ответа используется разметка Markdown.