2835 дней назадАндрей

Как следует толковать пункт, "не попадают под мобилизацию": • Усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років ??? т.е. если "опікуни" или "піклувальники" не за детьми до 18 лет, а за пожилыми людьми - то все таки попадают под мобилизацию?

~= А Д В О К А Т =~

Только имеют значение "діти, позбавлені батьківського піклування віком до 18 років", а не просто все "діти віком до 18 років". И здесь же фигурирую пожилые...

Насчёт пожилых есть варианты - но это отдельная процедура, для разъяснения которой необходимо обратиться на почтовый ящик из профиля для диалога.

Игорь Николаевич

Не подпадают под мобилизацию, лица, которые осуществляют уход за лицами, которые в нем нуждаются, при условии отсутствия других лиц. Нужна полная консультация, обращайтесь.

На рахунок цього пункту ви правильно зрозуміли, ці перелічені особи (усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі) отримують відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації, якщо у них на утриманні є діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років.

Якщо вас цікавить питання чи мають відстрочку особи, які доглядають осіб похилого віку, про це іде мова в іншому пунті, де зазначено, що відстрочку отримують такі військовозобов"язані: "зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд".

до вищечказаного іншими словами якщо офіційно призначені опікуном то отримуєте відстрочку

При написании ответа используется разметка Markdown.