2739 дней назадАноним

Здравствуйте! ситуация следующая - виновник дтп скрылся. Пострадавших нет, кроме нанесенного ущерба второму автомобилю. Подскажите какие статьи будут применяться к виновнику дтп. И еще владельца автомобиля-виновника притягивали по 130 статье. Заранее благодарен

~= А Д В О К А Т =~

А есть его автомобиля идентификационные данные? А если собственник заявит что угнали автомобиль, а потом бросили? Как доказать кто именно был за рулём?

В випадку, якщо під час пригоди не були травмованих, загиблих людей, то водій буде притягнутий до адміністративної відповідальності. Відповідно до статті 122-4 КУпАП: Залишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, — тягне за собою накладення штрафу в розмірі п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн.) або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб. Як правило, водій залишає місце ДТП, усвідомлюючи, що саме він винен в даній пригоді. Відповідно до статті 124 КУпАП: Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, — тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

На практиці, ми маємо наступне: найпоширеніше рішення суддів по ст. 124 КУпАП — накладення штрафу, а ось у випадку прийняття рішень за ст. 122-4 та 124 КУпАП, все набагато складніше, — великі шанси того, що «горе-водія» позбавлять права керування транспортними засобами. Крім цього, хочу додати, що відповідно до ст. 38 Закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» : Страховик після виплати страхового відшкодування має право подати регресний позов до страхувальника або водія забезпеченого транспортного засобу, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду: в) якщо він після дорожньо-транспортної пригоди за його участю самовільно залишив місце пригоди чи відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду щодо стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, або вжив алкоголь, наркотики чи лікарські препарати, виготовлені на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником); Тобто, в таких випадках, обов'язок відшкодування всіх витрат, пов'язаних з ДТП, покладається на «водія-втікача». Переконливо?

При написании ответа используется разметка Markdown.