2670 дней назадАнонимно

Відкрили підприємство. Один із партнерів на переговори привів з собою двох чоловіків досить бандитського вигляду, які вдавалися до погроз та залякування, обіцяючи створити проблеми, якщо ми не погодимось на їх умови. Куди звернутися в такому разі? та що взагалі робити?

Погроза - це кримінальне правопорушення, якими займаєтеся поліція на початок.

Доброго дня. Є свідки при вказаній події? Відсутність факту злочину, або свідків, представляє відсутність події складу злочину.

Лице може бути притягнено до кримінальної відповідальності, тільки у випадку скоєння ним дії, описаної у Кримінальному Кодексі. Він передбачає кримінальну відповідальність за погрозу вбивством. Наприклад: Стаття 129. Погроза вбивством 1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, - карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. 2. Те саме діяння, вчинене членом організованої групи, - карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Погроза фізичної розправи може бути визнана погрозою вбивством тільки у тому випадку, якщо особа яка погрожує - реально погрожувала САМЕ ВБИВСТВОМ, могла привести таку погрозу у виконання й мала підстави для неї. У всіх інших випадках поліція в збудженні кримінальної справи відмовить й буде цілком права. При цьому вони попередять його, склавши протокол про офіційне застереження про недопустимість противоправних дій, про що повідомлять заявнику.

Стосовно питання "Куди звернутись", звертатись у поліцію. Ретельно опишіть усі обставини справи, безпосередньо вказуючи особу, яка вам погрожувала, форму погрози, наслідки які можливі і.т.д.

~= А Д В О К А Т =~

Тільки врахуйте, що у випадку корупції "в ешелонах" (а вона ще не подолана достатньо!) все те, що ви заявите в поліцію (і сам факт) може стати відомим вимагачам - тому підстрахуйтесь на цей випадок. Краще це зможе зробити адвокат, який вміє лавірувати, лавірувати і вилавірувати. Адже від цього може залежати ваше здоров'я і життя, а не лише майно.

При написании ответа используется разметка Markdown.